Deli, Sophie en Anke hebben zich geplaatst voor het NK individueel op 22 juni in Ahoy!

Tijdens de plaatsingswedstrijd in Nunspeet zondag 26 mei hebben vier turnsters van SVGiethoornSE meegestreden om een plek voor het NK.

Er werd van de turnsters gevraagd om hun sprongen te laten zien op drie onderdelen; de minitrampoline, de minitrampoline gecombineerd met een springtoestel en de airtrack (een opblaasbare mat).

Deli kwam uit in de categorie senior C en zij heeft zich voor 2 van de 3 onderdelen geplaatst. Door een val op het derde onderdeel, de minitrampoline, plaatste ze zich hier niet voor.

In de categorie junior C streden Emily, Anke en Sophie om een plek op het NK. Het onderdeel springtoestel minitrampoline leverde zelfs goud op voor Sophie! Ook Anke heeft zich op dit onderdeel geplaatst voor het NK, Emily net niet. Ook op de beide andere onderdelen wist Sophie zich te verzekeren van startbewijs op 22 juni. Anke plaatste zich nog voor de airtrack. Geen NK voor Emily; haar puntentotalen op de twee andere onderdelen waren niet hoog genoeg om zich te plaatsen.

Sponsorloop jeugdleden svGIETHOORNse afd gymnastiek mooie opbrengst!

Vrijdagmiddag 17 mei vanaf 16.30 uur ging de sponsorloop voor de jeugdleden svGIETHOORNse afd gymnastiek van start. Als eerste ging de peuter-kleutergroep hun challenge aan van 30 streksprongen, de recreatiegroep 1 ging 60 koprollen proberen, recreatiegroep 2 skatesprongen, de freerunning, over de kast met freerunning techniek, acrogroep 1 handstanden, acrogroep 2 salto’s en selectie radslagen, dit alles 60x en alle groepen hebben alle uitdagingen mede door de aanmoedigingen van het publiek met dik over de 100 sprongen gehaald!

Niet alle leden hebben mee gedaan maar de leden die wel mee gedaan hebben, hebben een heel mooi bedrag opgehaald en dit bedrag gaan we aan ons turnkamp voor alle jeugdleden, 5 en 6 juli, besteden. 

Peuter/ kleutergymnastiekleden svGIETHOORNse behalen het Nijntje beweegdiploma

Vandaag is het beweegdiploma 1 uitgereikt aan de Peuters/kleuters.De afgelopen weken hebben zij tijdens de lessen verschillende oefeningen gedaan waarbij plezier in het bewegen voorop staat, maar waarbij ook het vergroten van de motorische ontwikkeling belangrijk is.
Het programma van het Nijntje beweegdiploma is samen gesteld door de KNGU. Trainster Roswhita Jongman is gecertificeerd om het programma rondom het Nijntje beweegdiploma te geven. Alle kleine kanjers gefeliciteerd!  In het nieuwe seizoen 2019-2020 starten we weer een cursus Nijntje beweegdiploma.

Traditioneel op Goede Vrijdag 19 april clubkampioenschappen turnen.

De jongens en meiden hebben vanmorgen mooie oefeningen laten zien! De prestatiebeker ging dit jaar naar Ruth Broer en de clubkampioen van 2019 is Anke Rodermondgeworden! 

In dorpshuis de Wanne vond op vrijdagavond 29 maart de gym en Zumba uitvoering van Wanneperveen plaats.

Met het thema ‘sprookjes van Klaas Vaak’ lieten de kinderen van de gym en de Zumba dames zien wat ze allemaal kunnen. Een avond vol met verhalen over, en muziek van, Alice in Wonderland, Spider-Man, prinsessen, 3 kleine biggetjes en feestende Zumba dames. Ook waren er 2 spetterende optredens van 2 Acro trio’s uit Giethoorn en zongen de kinderen van popkoor Wanne be kids een deuntje mee. In de pauze vond een verloting plaats. Al met al een vrolijke, gezellige en succesvolle uitvoering met allemaal blije gezichten op het einde van de avond.

ONK Gieterse acrotrio’s

Het Oost Nederlands Kampioenschap acro dat zaterdag 6 april in Hellendoorn gehouden werd heeft helaas geen NK-plekken opgeleverd voor de twee acrotrio’s van SVGiethoornSE.Julia, Nina en Sophie die, onder leiding van trainster Suzanne Ringsma, al tweemaal goud hadden gewonnen in de plaatsingswedstrijden hebben een foutje gemaakt in hun oefening wat hun een veel lager puntentotaal opleverde dan verwacht. Ook voor Jindra, Nienke en Siènna stopt het wedstrijdseizoen bij het ONK. Zij hebben een mooie strakke oefening laten zien; helaas was hun puntentotaal niet toereikend voor doorstroming naar het NK. Zij staan echter wel tweede op de reservelijst.

Reserveplaatsen NK acro

In Wijchen vond zaterdag 23 maart het Oost Nederlands Kampioenschap E niveau acro plaats. Twee duo’s en één trio uit Giethoorn hadden zich hiervoor geplaatst en toonden opnieuw hun oefening aan de jury. Lieke van der Heide en Britta Bakker werden met 22.680 punten 8e. Dit was net niet genoeg om direct geplaatst te worden voor het NK en zij staan nu 1e reserve.  Sarah Tebbe en Nathaly Baas kregen 21.800 punten in deze categorie; ook zij staan op de reservelijst. Trio Anke Rodermond, Jorinde Visscher en Wende van Dijk heeft ook een plekje op deze lijst gekregen. Hun puntentotaal 22.220 leverde de 6e plaats op in het klassement maar was net niet hoog genoeg om verzekerd te zijn van een plaats op het NK. Op 6 april zijn er wederom NK-kansen in Hellendoorn waar het Oost Nederlandskampioenschap D niveau wordt gehouden. Naast Julia, Nina en Sophie die zich al rechtstreeks hebben geplaatst; is nu bekend dat ook Nienke, Jindra en Sienna mogen meedoen.  

Finaleplaatsen Gieterse turnsters.

Turnsters van SVGiethoornSE streden zaterdag 9 maart in de sporthal in Oldemarkt om een finaleplaats 6e divisie turnen. Op grond van hun leeftijd zijn de meiden in verschillende categorieën ingedeeld en werden zij door de jury op 4 onderdelen beoordeeld. In de categorie Senior ging de gouden medaille naar Deli Winter. Haar 1e plaats op sprong en de tweede plekken op brug en balk waren genoeg om in het totaalklassement eerste te worden. Ondanks een eerste plek op het onderdeel brug, is er net geen finaleplaats voor Britta Bakker. Wel hebben Lieke Haneman en Siènna Stam zich verzekerd van een finaleplaats; een respectievelijk 5e en 8e plaats in het totaalklassement categorie Pupil2 was genoeg om de turnsters door te laten gaan. Sharell Menzo kwam net een paar punten tekort voor de finale.  De jongste meiden, Lynn Nijenhuis en Noa Oort hebben ook niet genoeg punten behaald om verder te mogen gaan. In de categorie Jeugd2 was de 4e plaats op het onderdeel vloer voor Emily van Dalen. Haar 10e plaats in het totaalklassement maakt dat ook zij doorgaat naar de finale. Helaas gaan Isa Veldhuis en Rachel Huismans niet door. Sienna Treure en Wende van Dijk hebben zich in de categorie Jeugd1 en Pupil1 eveneens niet weten te plaatsen voor de finale.

De finalewedstrijd wordt 20 april in Nieuwleusen gehouden.

Gieters acrotrio naar ONK!

De tweede gouden medaille verzekert Julia, Nina en Sophie van een plek op het Oost Nederlands Kampioenschap dat 6 april gehouden wordt in Hellendoorn. Het trio van SVGiethoornSE wist zaterdag 16 maart in Zwolse Stilohal opnieuw de hoogste trede van het podium te bereiken met hun prachtige en goed uitgevoerde oefening.  Het tweede trio uit Giethoorn, Jindra, Nienke en Siènna behaalde deze wedstrijd de vijfde plaats.  Vanwege puntenaftrek in verband met een verkeerd uitgevoerd element, grepen zij naast het brons. Hierdoor is het voor hun nog even spannend of zij ook mogen meedoen op het ONK. Welke teams uit de regio meedoen in Hellendoorn wordt na het weekend bekend gemaakt.

Voor Sophie was het haar tweede gouden medaille deze dag. ’s Ochtends had zij al een turnwedstrijd in Nieuwleusen gehad waarbij zij op vier onderdelen; vloer, balk, brug en sprong haar kunnen heeft getoond. Vloer en balk waren goed voor een eerste plaats, brug voor het zilver en sprong voor brons. Haar puntentotaal van deze vier oefeningen leverde de eerste plaats in het totaalklassement op. Ook Anke Rodermond heeft zicht geplaatst voor de finale. Haar oefeningen op de vloer en brug waren goed voor respectievelijk een eerste en derde plek in het onderdelenklassement. In het totaalklassement eindigde zij als vijfde.  Begin april vindt in Rijssen de finale 5e divisie turnen plaats.

Gieters Goud!

Ook deze week, zaterdag 2 februari 2019,  goud voor een Gieters trio acrogym! De oefening van Julia, Nina en Sophia leverde in Zwolle 24.530 punten op, wat genoeg was voor de gouden medaille. De meiden streden in de categorie D-niveau senior met diverse trio’s uit de regio om het hoogste puntentotaal. Het tweede trio van SVGiethoornSE, Jindra, Nienke en Sienna behaalde een prachtige vierde plaats. Slechts 0.3 kwamen zij tekort om het brons mee te mogen nemen.  Dit resultaat is extra bijzonder omdat Sienna, na 10 weken uit de running te zijn geweest,  sinds kort weer mocht trainen . Trainster Suzanne Ringsma is dan ook vol lof over de prestaties ‘haar meiden’. Binnenkort volgt een tweede wedstrijd waarna bekend wordt wie er naar het Oost Nederlands Kampioenschap gaan.

Start Nijntje beweegdiploma

Het behalen van een zwemdiploma is vanzelfsprekend een deel van de opvoeding, het Nijntje Beweegdiploma is dat nog niet, maar net zo belangrijk! Hiermee wordt de basis gevormd voor alle sporten voor uw peuter.

Vanaf donderdag 24 januari 2018 om 15.45 of 16.30 uur gaat svGIETHOORNse afd. gymnastiek starten met het aanbieden van dit diploma voor kinderen van 2- 4 jaar, peuters zullen dan in 15 lessen hun diploma halen en spelenderwijs leren bewegen.

svGIETHOORNse afd gymnastiek heeft erg veel zin om met deze peuters aan de slag te gaan en ze fundamentele elementen van bewegen aan te leren.

We hopen uw peuter te zien in “t Kulturhus” te Giethoorn.

Goud voor acrogymnasten SVGiethoornSE

Ook deze week, zaterdag 19 januari,  was er een plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek E-niveau. In Zwolle kregen Anke, Jorinde en Wende de gouden medaille omgehangen. Met bijna 2 punten voorsprong op de nummer 2 en zelfs bijna 4 punten voorsprong op de nummer 3, ging het trio aan kop in het klassement.  Onder begeleiding van trainster Suzanne Ringsma hadden de meiden, uitkomend in de categorie E-senior, een sublieme oefening getoond. De jury gaf dan ook terecht hoge punten voor èn het technische èn  het artistieke deel. Met dit totaal was de eerste plaats overduidelijk voor de acrogymasten uit Giethoorn. Na afloop van de tweede plaatsingswedstrijd wordt bekend gemaakt of het trio, net als hun clubgenootjes die vorige week een wedstrijd hadden,  mag deelnemen aan het Oost Nederlands Kampioenschap.

Podium voor acro duo’s SVGiethoornSE!

Zaterdag 12 januari 2019 

Drie duo’s en één trio SVGiethoornSE vertrokken met trainsters Suzanne en Jindra naar Dinxperlo voor de eerste acrowedstrijd E-niveau van het seizoen. Er zijn in totaal twee plaatsingswedstrijden waarna de acrogymnasten op grond van het puntentotaal kunnen doorstromen naar een halve finale. De meiden zijn al voor de zomervakantie gestart om een oefening te bedenken waarbij een aantal elementen verplicht zijn, muziek uit te zoeken en vervolgens te trainen om hun oefening tijdens de wedstrijden perfect neer te zetten. Uiteindelijk is het mogelijk om de landelijke finale in je categorie te halen.  

In de categorie E-niveau damespaar senior lieten de duo’s Lieke & Britta en Sarah & Nathaly hun oefeningen aan de jury zien. Met een puntentotaal van 22.980 kregen Lieke en Britta de zilveren medaille omgehangen en 22.380 punten leverde brons op voor Sarah en Nathaly.

Rena en Sharell deden voor het eerst mee dit jaar en werden in de categorie damespaar E-junior heel mooi 4e.

Trio Sereza, Emily en Marly liet een mooie speelse oefening aan de jury zien. In hun categorie, damesgroep E-junior, was dit goed voor een prachtige 4e plaats. Leuk detail: Marly is de jongste deelnemer van het wedstrijdseizoen.

In februari is de volgende plaatsingswedstrijd waarna gekeken wordt wie er naar de Oost Nederlandse kampioenschappen mag die eind maart gehouden worden. 

Woensdag 12 december 

Teampresentatie Acro! Een goede voorbereiding op het aankomende seizoen!  Tijdens de acroles werden de teams gepresenteerd en lieten ze hun oefening van het komende seizoen zien.

Zaterdag 27 oktober springwedstrijden  te Steenwijk 

Vandaag hebben Marly, Laura, Robine, Sharell, Siènna, Noa, Lynn, Lieke, Isa, Rachel, Sienna, Linn en Ruth E-lijn springwedstrijden in Steenwijk! Succes meiden!

Zaterdag 20 oktober springwedstrijden te Oldemarkt

Vandaag hebben Lieke, Deli, Anke, Emily, Britta, Sophie springwedstrijden C-lijn in Oldemarkt. Veel succes dames.