OPEN DAG zaterdag 23 maart 

Als tennisser weet je precies wat tennis zo leuk maakt. Vraag daarom je familie, buren en vriendjes van kinderen mee naar de tennisbaan.
Tennis clinic voor de jeugd start zaterdag om 12.00 uur en senioren om 13.00 uur
 

Programma

Ontvangst met koffie, thee en limonade

Jeugd tenniskids clinic 

Senioren tennis clinic (aanmelding tennis@svgiethoornse.nl)

Informatie en aanmelden Maak-Kennis-Met-Tennis

Tennis is een uitdagende verenigingssport voor alle leeftijden en alle niveaus! Daarnaast is tennis gezond, ontspannend en je kunt het spelen wanneer het jou uitkomt. SVGiethoornSE Tennis hanteert de richtlijnen van de RIVM en de KNLTB tijdens de OPEN DAG.

 

Tenniskids 
De jeugdspelers van SVG volgen het KNLTB tenniskids programma. Elke woensdag vanaf kwart voor 2 worden de tenniskids trainingen gegeven. Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen 4 t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

De training wordt gegeven door Wencke Hoogendijk van Tennisschool Dallinga. Gedurende het jaar worden zo’n 25 trainingen gegeven van een uur. Naast trainingen van de tennisschool is er de mogelijkheid om competitie training in het weekend te volgen of competitie en toernooien te spelen.

Competitie

Jeugd 5 t/m 9 jaar spelen rood competitie. Vanaf 8 t/m 11 jaar oranje competitie. Voor kinderen van 10 t/m 13 is er de groene competitie. Jeugd ouder dan 12 jaar speelt KNLTB competitie. Je speelt dan partijen met je leeftijdsgenoten van je club tegen andere teams in de regio zoals bijvoorbeeld Steenwijk, Zwartsluis, Meppel en Havelte.

Aanmelding kan via de trainer of via tennis@svgiethoornse.nl

Voor meer info: https://www.svgse.nl/artikel/competitie

Toernooien

Clubkampioenschappen: Wie wordt de kampioen van Giethoorn? Dat weten we in augustus. Inschrijving bij voorkeur via toernooi.nl. Je kunt meedoen in zowel het enkel spel als in de dubbel.

https://www.svgse.nl/artikel/jaarkalender-tennis

Competitie training 

Deze training zal worden gegeven naast de tennisles door senior leden van de vereniging en zal je voorbereiden op het spelen van wedstrijden (competitie of toernooien). 

Hoe word ik lid?

Stuur je mail met persoonsgegevens (naam, adres, geboortedatum, emailadres en telefoonnummer) naar tennis@svgiethoornse.nl

Je mag dan 2 trainingen proefdraaien. De trainer zal je in een groep indelen. De tennislessen worden op woensdag gegeven.

Heb je al met maak kennis met tennis (MKMT) meegedaan vul dan het inschrijfformulier in bij je trainer. Je kunt het daar ook weer inleveren of achter laten in het postvak in het clubhuis.