Wanneer selectie turnen?

Je begint bij de recreanten met turnen. Als dan blijkt dat je talent hebt om bij de selectie te turnen, word je uitgenodigd door de trainster om enkele proeflessen bij de selectie te komen turnen. Deze proeflessen zijn er voor de turnster om te kijken of zij dit wel leuk vindt en voor de trainster is het de gelegenheid om te kijken of de turnster naast het aanwezige talent ook voldoende doorzettingsvermogen heeft en het aankan om in de selectie te gaan turnen. Trainde je bij de recreanten één maal per week, bij de selectie wordt dit twee maal per week. Ook ga je meerdere wedstrijden per seizoen turnen en draag je op deze wedstrijden het svGIETHOORNse selectie turnpakje. ( hoe te bestellen zie kleding )

Niveaus, categorieën en divisies

Bij de selectie word er gewerkt met het NTS, Nationaal Turn Systeem. Dit NTS bestaat uit verschillende niveaus: N1, N2, N3, D1, D2 en D3 waarbij N1 het hoogst is. De N staat voor Nationaal en D staat voor District. De niveaus zijn gekoppeld aan het geboortejaar/leeftijd van de turnster, zo ontstaan er verschillende categorieën. Pre instap, dit zijn de kinderen die dit jaar 8 worden. Instap, deze kinderen worden dit jaar 9. Pupil 1, zij worden 10, pupil 2, zij worden 11, Jeugd, zij worden 12 en 13, junior, zij worden 14 en 15 en dan is er nog de groep senior dit zijn de turnsters van 16 jaar en ouder. We hebben dus niveaus, en categorieën.

Dan zijn er ook nog de divisies

Er zijn 6 divisies, divisie 6 is de laagste en divisie 1 de hoogste (divisie 1 + talentendivisie). In elke divisie zijn de niveaus gekoppeld aan de categorie.

N1 = Divisie 1
N2 = Divisie 2
N3 = Divisie 3
D1 = Divisie 4
D2 = Divisie 5
D3 = Divisie 6

Dit is best ingewikkeld, maar de trainster zorgt ervoor dat elke turnster in de juiste divisie komt en het juiste niveau gaat turnen en met vragen over het NTS kunt u altijd bij haar terecht.