Acro Algemeen

Acrogym is een sport waarbij je op muziek acrobatische oefeningen maakt, samen met anderen bouw je piramides en spring je weer soepel van elkaar af. Bij acrogymnastiek is samenwerking enorm belangrijk. Met z'n tweeën of driëen oefen je op matten en bereid je je voor op de wedstrijden.

  • Evenwicht: Bij acrogym is evenwicht belangrijk en tijdens de lessen word daar op geoefend. Je moet daarvoor goed kunnen concentreren en letten op je partner om samen in evenwicht zien te komen en blijven om bijvoorbeeld op de schouders te kunnen staan.
  • Spieren: Tijdens de training krijg je veel spanningsoefeningen, die zorgen ervoor dat je sterke spieren krijgt.Door goed aanspannen van de spieren wordt je lichaam ook veerkrachtiger en stabieler. Bovendien krijg je hierdoor een goed gevoel voor de juiste lichaamshouding.
  • Creativiteit: Je kunt ook veel eigen ideeën kwijt in acrogym. Samen met je partner zoek je naar nieuwe houdingen, gymnastische sprongen, variaties en vloeiende verbindingen van de ene beweging naar de andere.
  • Partneroefeningen: Op een vloer van matten werk je samen op muziek. Je doet daarbij balansoefeningen, tempo-oefeningen en het samen gelijktijdig uitvoeren van acrobatische sprongen. De lenigste, jongste en lichtste turn(st)er werkt meestal boven en de sterkste, grotere, oudere en zwaardere turn(st)er is ideaal voor onderpartner.

Acrogym wordt gegeven door Roswhita Jongman op maandag in 2 groepen en op woensdag de selectie. Zie lesrooster.

  

Enthousiast? Heb je belangstelling in acrogym, kom gerust eens langs, de eerste 3 lessen zijn vrijblijvend. Als je daarna besluit lid te worden kun je aan de trainster een aanmeldingsformulier vragen.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met: gymnastiek@svgiethoornse.nl

Agenda-wedstrijden en uitslagen www.oost.kngu.nl/nl/agenda