Kleding tennis

Op de tennisbaan zijn  een aantal algemeen geldende kledingvoorschriften. De voorschriften over schoenen hieronder genoemd gelden ook voor onze banen. De kledingvoorschriften gelden vooral voor toernooien en/of competities.

Schoenen

Tennisschoenen zijn niet te verwarren met hardloopschoenen. De steun, demping en het materiaal verschillen. Tennisschoenen mogen de baan niet beschadigen. Voor een gravelbaan betekent dit dat de zool vlak moet zijn. Een ingewerkt profiel is wel toegestaan, mits de profielranden niet verder dan 2 mm uit elkaar liggen. Voor tennis in alle tennishallen geldt dat de zolen schoon en vrij van gravel moeten zijn en dat de zolen niet zwart zijn tenzij het een speciale non- remarkeble zool is.

Kleding

Een tennisser moet schone en algemeen geaccepteerde tenniskleding dragen. Daaronder vallen dus niet: bermuda shorts, voetbal- of gymnastiekbroeken, boxershorts, sweatshirts (katoenen hemden met lange mouwen), overhemden en kleding met fluorescerende kleuren of kleding die voor andere sporten dan tennis bedoeld is.

Competities

Indien bij competities reclamebedrukte tenues worden gebruikt, moet het hele team in hetzelfde tenue te verschijnen. 

Toernooien

Bij toernooien worden de richtlijnen zoals genoemd onder "kleding" gehanteerd, met dien verstande dat het bij toernooien volgens KNLTB reglement niet toegestaan is de baan te bekleden met kleding voorzien van reclame logo's.