Reserve voor NK acro!

Julia Meester en Wende van Dijk van SVGiethoornSE hadden zich onlangs geplaatst voor de halve finale NK acro. Onder leiding van trainster Suzanne Ringsma vertrok het duo naar Oss waar zij met andere duo’s in dezelfde categorie streden om deelname aan het NK. Hun strakke en originele oefening werd door de jury beloond met 22.350 punten. In een heel sterk deelnemersveld hebben zij hiermee een prachtige 9e plaats veroverd. Er was slechts honderden van een punt verschil tussen de duo’s op plek 5 tot en met 10 waarmee duidelijk is hoe hoog de kwaliteit is op deze halve finale. Julia en Wende staan nu op de reservelijst voor het NK acro.  Moet één van de rechtstreeks geplaatste duo’s afzeggen dan kunnen zij worden opgeroepen. Het trio Nienke, Lieke en Britta dat zich ook geplaatst had voor deze halve finale moest afzeggen.

Finale turnsters SVGiethoornSE

Jorinde Visscher, Robine Lubbinge en Wende van Dijk  hebben zich geplaatst voor de finale turnen 6e divisie.Eén dag na de clubkampioenschappen in Giethoorn waar de meeste dames op het podium hebben gestaan evenaarden zij dit in Nieuwleusen. Robine kreeg het goud  in haar categorie na onder andere een vierde   plaats op balk te hebben behaald. In dezelfde categorie was de vierde plaats voor Wende van Dijk. Wende van Dijk was eerste geworden op onderdeel balk en tweede op sprong, hiermee eindigde zij als vierde in het eindklassement. In de categorie junior werd Jorinde Visscher tweede in het algemeen klassement. Op het onderdeel vloer en sprong behaalde zij respectievelijk de 2e en 3e plaats. Rachel Huismans eindigde als 16e in haar categorie. Jorinde, Robine en Wende gaan door naar de finale op 21 april.  

Uniek! Twee clubkampioenen.

Traditioneel werden op Goede Vrijdag de ‘Museum de Oude Aarde’ clubkampioenschappen SVGiethoornSE gymnastiek gehouden. Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging uit Giethoorn zijn er 2 clubkampioenen gehuldigd. Tot 3 decimalen achter de komma behaalden Nina Boer en Sophie Touker hetzelfde puntentotaal. De prestatiebeker ging dit jaar naar Anne Marie Mulder omdat zij het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt. De gymnasten van de afdelingen recreatie en selectie waren verdeeld over 7 groepen. Iedere turnster/turner liet op brug, vloer, sprong en balk een oefening zien. Voor de jongensgroep was de balk vervangen door ringen. In iedere groep maakten de deelnemers kans op een gouden, zilveren of bronzen medaille. In de jongensgroep ging het goud naar Daan Smit, het zilver naar Gijs Rijkaart en het brons naar Nick ten Hoeve. In de recreatiegroepen B en C kregen respectievelijk Laura Oort en Nena Bosch goud. Anne Marie Mulder en Elsa Smit zilver. Brons ging in groep B naar Ylana de Boer en in groep C naar Floor van de Mannen. De selectieturnsters waren gezien de verschillende niveaus en leeftijd verdeeld in 4 groepen. In groep D stonden Wende van Dijk, Robine Lubbinge en Marly Kronenburg op het podium.  Siènna Stam, Lieke Haneman en Sharrel  Menzo stonden in groep E op het podium. Goud ging in groep F naar Sophie Touker, Britta Bakker kreeg zilver en Romijn van Leur brons. In de laatste groep ontving Nina Boer goud, ging het zilver naar Asia Tonyan en kreeg Jorinde Visscher brons. In de pauze konden de toeschouwers genieten van de peuters en kleuters van de gymnastiekvereniging. Zij vertederden iedereen met hun oefeningen op de toestellen. Met een gezamenlijk dansje sloten zij hun optreden af.

Gieterse 80 jaar lid gymnastiek!

Gieterse Jannie Mol, een zeer vitale dame van bijna 87 jaar, is dit jaar 80 jaar lid van de KNGU. Op 6-jarige leeftijd werd Jannie aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en daarmee  viert zij dit jaar haar ‘eiken’ jubileum zoals dat heet. Tijdens de clubkampioenschappen van SVGiethoornSE werd zij in het zonnetje gezet door het bestuur van de afdeling gymnastiek. Om aan te geven hoe fit zij nog is, trakteerde zij de toeschouwers op een deel uit de hoepeldans die zij jaren geleden eens heeft uitgevoerd. De afgelopen 80 jaar heeft Jannie verschillende functies bekleed binnen de sportverenging van Giethoorn maar nog altijd gymt zij iedere dinsdagavond zelf. In haar jonge jaren heeft zij zelfs eens op een NK gestaan.  Leden herinneren vooral haar ‘hakken-tenen’ (een manier van lopen)  waar zij op hamerde als trainster van de jeugd zo’n 25 jaar geleden. Ook is zij vele jaren actief geweest als jurylid. Nog altijd is zij  op Goede Vrijdag aanwezig als jurylid bij de clubkampioenschappen van gymnastiek.

Gouden acrotrio SVGiethoornSE gaat voor NK!

Nog één wedstrijd te gaan en acrotrio Nienke Brandts, Lieke van der Heide en Britta Bakker staan op het NK acro. De dames zijn in Wapenveld,  met grote voorsprong op de nummer 2,  Oost Nederlands Kampioen E-niveau geworden. Na een perfect uitgevoerde oefening kregen zij van de technische jury 15.6 punten;  de artistieke jury gaf nog eens 7.5 punten. Hun puntentotaal was ruim voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Trainster Suzanne Ringsma vertelt dat zij megatrots is op haar meiden.

Op 5 mei strijden in Oss de beste duo’s en trio’s van alle districten van Nederland om een plek op het NK. Vanuit het district oost gaan behalve Nienke, Lieke en Britta ook een trio uit Hardenberg en Varsseveld naar Oss.

Oost Nederlands Kampioenschap voor acroduo SVGiethoornSE!  

Julia Meester en Wende van Dijk hebben zich net als het trio Nienke, Lieke en Britta rechtstreeks geplaatst voor het Oost Nederlands Kampioenschap! Zij behaalden in Vriezenveen  het zilver bij hun tweede plaatsingswedstrijd D-niveau. Hun prachtig uitgevoerde oefening kreeg 22.51 punten van de jury. Kelte van der Vegt en Nathaly Baas lieten in dezelfde categorie een perfecte oefening zien waarmee zij de vijfde werden in het klassement. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke duo’s en trio’s,  naast Julia en Wende, mogen deelnemen aan het Oost Nederlands Kampioenschap D-niveau op 7 april in Hellendoorn. Voor het Oost Nederlands Kampioenschap E-niveau  gaan Nienke, Lieke en Britta in ieder geval 17 maart naar Wapenveld, de andere trio’s E-niveau staan 1e reserve voor deze wedstrijd.

Podium voor turnsters svGIETHOORNse

Westerhaar-Vriezenveensewijk was het decor voor de turnsters in de 6e divisie zaterdag 17 februari. Negen turnsters van SVGiethoornSE lieten onder leiding van trainster Roswhita Jongman hun oefeningen aan de juryleden zien.      In de categorie pupil 1  was het de beurt aan Isa Dannijs en Siènna Stam. De twee meiden hebben een goede wedstrijd gedraaid waarbij de balkoefening van Isa met een 3e plek werd beloond. Voor Siènna werd haar vloer beloond met een 6e plek. In het eindklassement eindigde Isa  op de 4e plek en was de 6e plek voor Siènna. Beide dames hebben zich met deze mooie prestatie rechtstreeks geplaatst voor de finale op 21 April in Nieuwleusen. Wende van Dijk en Robine Lubbinge, in de categorie instap, hebben zich niet rechtstreeks voor de finale geplaatst. Wende behaalde met haar oefening op de balk wel de 10e plaats op dat onderdeel. Zij mogen het nog een keer proberen in de play offs 31 maart in Nieuwleusen. De 3e wedstrijd was voor de categorie junior. Hier liet  Jorinde Visscher haar oefeningen zien.  Ze turnde een mooie oefening op balk waarmee ze de 8e  plaats haalde, ook haar sprong was goed voor een 8e plek. Jorinde eindigde in het eindklassement als 14e waarmee ze zich net niet geplaatst heeft voor de finale. Ook zij mag het nog een keer proberen in de play offs. Ook Isa Veldhuis (cat. jeugd 1), Deli Winter, Asia Tonyan en Christina Tonyan (cat. senior) lieten hun oefeningen op brug, balk, vloer en sprong zien.  De dames turnden een mooie wedstrijd. Voor Isa was dit haar eerste wedstrijd, zij werd uiteindelijk 9e.  Asia liet een strakke oefening op balk zien, deze  was dan ook goed voor de 1e plek; in het eindklassement eindigde zij als 7e. De  brugoefening van Deli werd met een 1e plek werd beloond en haar totaalscore leverde haar de bronzen medaille op.  Het treetje hoger op het podium van het eindklassement was voor Christina. Haar 2e plaats had zij onder meer te danken aan haar 1e plek op de vloer. De dames zijn door naar de finale.

Gouden acrotrio SVGiethoornSE naar NK Oost Nederland 

Ook de tweede plaatsingswedstrijd E-niveau in Winterswijk was zeer succesvol voor de acrodames van SVGiethoornSE.

Lieke van der Heide, Nienke Brandts en Britta Bakker veroverden nogmaals de gouden medaille in de categorie damesgroep E-senior.Een prachtige prestatie, met zelfs ruim 1.2 punt voorsprong op de nummer twee in het klassement.In de dezelfde categorie was er deze keer geen medaille voor Chay Riepen, Frederique van Waard en Lindey Riepen, zij eindigden op de 7e plaats.De oefening van Jorinde Visscher, Emily van Dalen en Siena Stam, in de categorie E-junior was wederom goed voor een mooie vierde plaats. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie er doorgaan naar het NK van Oost Nederland E-niveau in Wapenveld. Lieke, Nienke en Britta zijn in ieder geval zeker van plaatsing.

Nieuwe kans turnsters svGIETHOORNse

Turnsters van SVGiethoornSE hebben zaterdag 5 maart deelgenomen aan de plaatsingswedstrijd 5e divisie in Nieuwleusen. Onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën hebben zij hun oefening op balk, burg en vloer alsmede hun sprong aan de jury laten zien. In de categorie pupil 1 waren Sharell Menzo en Lieke Haneman respectievelijk 5e en 6e met hun sprong. Daarnaast was Lieke 7e met haar vloeroefening. Sereza Visscher en Britta Bakker, in de categorie jeugd 2, behaalden de hoogste scores op het onderdeel brug. De vierde plaats was voor Sereza en de 9e voor Britta. Romijn van Leur behaalde haar hoogste score ook op het onderdeel brug maar dan in de categorie jeugd 1. De totaalscore van de 4 onderdelen was voor alle turnsters niet genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Eerder deze maand liet Sophie Touker in de 4e divisie, waar de moeilijkheidsgraad hoger ligt, de jury haar oefeningen zien.  Ondanks mooie scores, 8e op sprong en 9e op balk, was haar puntentotaal ook niet genoeg om zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd.

Voor deze turnsters worden nog play-offs gehouden. Via die wedstrijd is er nog een mogelijkheid om alsnog een plaats in de volgende wedstrijd te veroveren.

Zilver voor acroduo

Kampen was afgelopen zaterdag het decor voor de acrowedstrijden D-niveau van de acrodames SVGiethoornSE. Onder leiding van trainster Suzanne Ringsma lieten 2 trio’s en 2 duo’s hun oefening aan de jury zien.De zilveren medaille was voor Julia Meester en Wende van Dijk in de categorie damespaar senior.Met hun originele oefening, die nagenoeg vlekkeloos verliep, kregen zij 22.60 punten van de jury.De oefening van Nathaly Baars, voor wie het de eerste wedstrijd was, en Kelte van der Vegt in dezelfde categorie verliep niet helemaal zoals gepland en zij eindigden op de 9e plaats.Trio Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker, in de categorie damesgroep junior, liet een mooie oefening zien. Een prachtige vierde plaats was er voor hun.Eveneens een mooie vierde plaats was er voor de dames Michelle Goudbeek, Jindra Ringsma en Sereza Visscher. Zij kwamen uit in de categorie damesgroep senior.

Binnenkort is er een tweede wedstrijd voor alle acrodames, waarna besloten wordt wie er doorgaan naar de volgende ronde.

Gouden start acro seizoen svGIETHOORNse!

De eerste plaatsingswedstrijd E-niveau op zaterdag 13 januari 2018 was zeer succesvol voor de acrodames van SVGiethoornSE.In Ede streden Overijsselse en Gelderse acrogymnasten om de hoogste punten.Lieke van der Heide, Nienke Brandts en Britta Bakker veroverden de gouden medaille in de categorie damesgroep E-senior.Naast hun op het podium stonden  Chay Riepen, Frederique van Waard en Lindey Riepen met de bronzen medaille om hun nek. Ook succesvol waren Jorinde Visscher, Emily van Dalen en Siena Stam in de categorie damesgroep E-junior met een prachtige vierde plaats.Het verschil met de derde plaats was minimaal, slechts 0.06 punt!Over een paar weken volgt de tweede plaatsingswedstrijd voor deze dames.  

Op 27 januari is de eerste plaatsingswedstrijd voor de acrogymnasten  C/D-niveau.