KNLTB Voorjaarscompetitie - 2024

Afdeling tennis in Giethoorn doet deze periode met 4 teams mee;

Dames Dubbel Dinsdag Avond

Dames Team Donderdag Avond

Dames Dubbel Vrijdag Avond

Gemengd Dubbel Vrijdag Avond

 

Mocht je ook interesse hebben of één van de team willen aanmoedigen, kijk alvast op speeldata van 2024. Klik op deze link mbt speeldata Competitie KNLTB VOORJAAR 2024

Voor meer informatie over het competitieaanbod binnen SVGSE of voor aanmelden van deelname van tennisles, neem contact op via tennis@svgiethoornse.nl.

 


Voor senioren bestaat de competitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij hem/haar past!

Aan de hand van het beschikbare competitieaanbod per provincie bepaalt iedere vereniging in het najaar het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. De competitieleiders (Petra Smit & Rolanda de Jonge) kunnen je vragen hierover beantwoorden.

 

Competitie Jeugd

Alle kinderen die tennistrainingen volgen bij SVGSE doen jaarlijks mee met de Tenniskids competitie. Dit programma voor de jeugd is tot en met 12 jaar en afgestemd op de leeftijd en de mogelijkheden van deze groep. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Dit jaar hebben wij ook een jeugdteam t/m 17 jaar die voor SVGSE uitkomt.   

 

Competitie algemeen

Iedereen vanaf 17 jaar kan meedoen met de KNLTB senioren competitie. De KNLTB heeft een competitieaanbod voor beginnende, voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.  Een competitieperiode bestaat uit 5 a 7 speelronden in de periode van april tot juni (KNLTB voorjaarscompetitie) en september tot oktober (KNLTB najaarscompetitie).

 

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers (bijv. 4 heren of 4 dames of 2dames/2heren). Uiteraard mag je reservespelers opstellen in je team. In overleg met de competitieleider van SV Giethoorn SE (SVGSE) en het aanbod van KNLTB wordt er gekozen voor een bepaalde speeldag (bijv dinsdag) en competitiesoort (bijv. damesdubbelspel). Na de inschrijving deelt de KNLTB het team in zodat er competitie gespeeld kan worden tegen teams van andere verenigingen. Er wordt thuis en uit gespeeld. Zodra de indeling bekend is, ontvangt de teamcaptain hierover bericht en het wordt bekend gemaakt op de website van onze vereniging. 

 

Hieronder zijn een aantal mogelijkheden;

  • Dames team op dinsdagmiddag
  • Dames team op dinsdagavond
  • 8&9 Team 
  • Dames dubbel op vrijdagavond
  • Gemengd dubbel op vrijdagavond
  • Jeugdteam op zondag
  • Herenteam op zondag

 

Bekijk jouw huidige competitie-indeling op MijnKNLTB of in de ClubApp.