KNLTB Competitie 2021 - november 2021

 

Bekijk jouw huidige competitie-indeling op MijnKNLTB of in de ClubApp.

 

Terwijl de KNLTB Competitie 2021 nog bezig is, kijken we alvast vooruit naar het (nieuwe) competitieseizoen 2022 en starten we de voorbereidingen vast op. Wij zijn namelijk in het najaar al bezig met het samenstellen van het competitieteams voor het komende jaar. Hoewel corona nog steeds aanwezig is, hopen we dat we aankomend voorjaar wél competitie kunnen spelen. 

 

De competitie wordt gespeeld van april tot uiterlijk juni 2022. 

Speeldata KNLTB Competitie 2022

 

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij hem/haar past!

Aan de hand van het beschikbare competitieaanbod per provincie bepaalt iedere vereniging in het najaar het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. De VCL (verenigingscompetitieleiders; Petra Smit & Rolanda de Jonge) kunnen je vragen hierover beantwoorden.

 

Competitie Jeugd

Alle kinderen die tennistrainingen volgen bij SVGSE doen jaarlijks mee met de Kia Tenniskids competitie. Dit programma voor de jeugd is tot en met 12 jaar en afgestemd op de leeftijd en de mogelijkheden van deze groep. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.  

 

Competitie algemeen

Iedereen vanaf 17 jaar kan meedoen met de KNLTB senioren competitie. De KNLTB heeft een competitieaanbod voor beginnende, voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.  Een competitieperiode bestaat uit 5 a 7 speelronden in de periode van april tot juni (KNLTB voorjaarscompetitie) en september tot november (KNLTB najaarscompetitie).

 

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers (bijv. 4 heren of 4 dames of 2dames/2heren). Uiteraard mag je reservespelers opstellen in je team. In overleg met de Vereniging Competitie Leider (VCL) van SV Giethoorn SE (SVGSE) en het aanbod van KNLTB wordt er gekozen voor een bepaalde speeldag (bijv dinsdag) en competitiesoort (bijv. damesdubbelspel). Na de inschrijving deelt de KNLTB het team in zodat er competitie gespeeld kan worden tegen teams van andere verenigingen. Er wordt thuis en uit gespeeld. Zodra de indeling bekend is, ontvangt de teamcaptain hierover bericht en het wordt bekend gemaakt op de website van onze vereniging. 

 

>>  Wil je deelnemen aan de KNLTB competitie, geef dan je interesse aan onze tennisafdeling van SVGSE. Hieronder zijn een aantal mogelijkheden;

  • Dames team op dinsdagmiddag of avond, vrijdagavond
  • 8&9 Team op donderdagavond of zondagmiddag
  • Dames dubbel op vrijdagavond
  • Gemengd dubbel op vrijdagavond
  • Herenteam op zondag
  • Jeugdteam op zondag

Voor meer informatie over het competitieaanbod binnen SVGSE of voor aanmelden van deelname (individueel of als team), neem contact op via tennis@svgiethoornse.nl.