Uitslagen 2016-2017

Pieten in de les Wanneperveen.

 

Afgelopen woensdag was het een gezellige boel bij de gymnastiek van svGiethoornse in Wanneperveen. Er waren plotseling twee pieten aanwezig om mee te gymmen!  Ze konden erg goed met ons op de evenwichtsbalk lopen, zaklopen, klimmen en nog  veel meer! Toen het gymmen was afgelopen was er ook nog een verassing voor ons, de pieten hadden iets lekkers in onze schoenen verstopt in de kleedkamer!

Dank u Sinterklaasje!

5x podium voor turnsters

Maar liefst 5 podiumplaatsen wisten de turnsters tijdens een springwedstrijd C-lijn in Nieuwleusen te behalen. 

Tijdens deze wedstrijd die georganiseerd werd door regionale  sportverenigingen onderling, sprong een  groep van 9 meisjes afkomstig van de sportverenigingen uit Giethoorn en Vollenhove/Steenwijk op 5 onderdelen en behaalde het goud op minitramp tafel en de airtrack.  De sprongen op minitramp pegasus, de minitramp en tumblingbaan leverden brons op.  Trainster Roswhita Jongman, die bij beide verenigingen lesgeeft, heeft deze samengestelde groep tot dit hoge niveau weten te brengen.

Op alle onderdelen werd verwacht dat 6 meisjes uit de groep 5 á 6 verschillende sprongen lieten zien. Van te voren was door de trainster en de meisjes vastgelegd wie welke sprongen zou gaan uitvoeren. Dit betekende dat drie meisjes bij iedere sprong ‘naast de rij’ stonden.

Helaas was er geen prijs mee naar te huis te nemen voor een groepje turnsters van SVGiethoornSE die in een andere categorie heeft deelgenomen aan deze springwedstrijd.  

Foto door Roswhita Jongman, vlnr Desiree, Asia, Fenna, Christina, Jorinde, Anke, Nina, Kelte, Deli 

Jubilaresse in het zonnetje gezet

Suzanne Ringsma, trainster acrobatische gymnatiek en turnen bij  SVGiethoornSE was afgelopen week 25 jaar in dienst van de vereniging.

Zij werd door het bestuur verrast met een rondvaart door de grachten van Giethoorn. Suzannes gezin en alle leerlingen stonden haar op te wachten voor een mooie boottocht.

Gedurende de rondvaart was er tijd om de jubilaresse te verwennen met kadootjes en tekeningen. Natuurlijk werd er ook uit volle borst voor haar gezongen. Na afloop was er een gezellige receptie in de kantine van de sportverening. Het dagelijks bestuur van de afdeling gymnastiek feliciteerde Suzanne met haar jubileum en ook ouders en leerlingen waren gekomen om haar de hand te schudden.

Prachtige uitvoering gymnastiek en zumba te Wanneperveen.

Op vrijdagavond 12 mei vanaf 19.00 uur gaven de gymnastiek en zumba te Wanneperveen weer hun jaarlijkse uitvoering.Het thema van deze uitvoering was ‘Liefde’. De eerste/ jongste groep gymnastiek, begon met ‘Cupido’s zaaien liefde’. De kinderen waren in het wit gekleed en hadden een hartje op de wangen van schmink. Zo lieten ze hun kunsten zien met als afsluiting een kushandje voor het publiek.

De Zumba dames lieten ook een aantal dansen zien. Het was heel vrolijk en feestelijk.
De tweede gymgroep deed o.a. de ‘Trappelzak Boogie’. De kinderen lagen in pyama in bed en zodra pa en ma weg gingen, zetten ze de boel op stelten in de zaal.
Tevens hebben  de selectieleden laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hebben en was er een demonstratie van Acro.

Daarnaast werden er in de pauze loten verkocht, met als goede doel: SV Giethoorn SE, die deze avond ook samen met vrijwilligers heeft georganiseerd in dorpshuis De Wanne te Wanneperveen.
Het was een geslaagde avond en men heeft kunnen genieten van alles wat er getoond werd!

Zilver voor trainster Suzanne Ringsma

Ditmaal geen zilveren medaille voor de turnsters van SVGiethoornSE maar een zilveren jubileum. 

Trainster Suzanne Ringsma is deze maand 25 jaar in dienst bij de Gieterse sportvereniging.  

Suzanne begon met lesgeven bij SVGiethoorn in Giethoorn Noord wat toen nog niet samen was met Samen Eén uit Giethoorn Zuid. In activiteitencentrum de Buuzepolle gaf ze de jeugd en ouderen recreatiegym en turnen. 

Vanuit de berging konden de gymnasten hun aanloop nemen en na de sprong was het opletten geblazen om niet met het hoofd tegen het podium te eindigen.

De turnselectie is begonnen met deelnemen aan acrowedstrijden, ook Suzanne zelf heeft in die periode deel uitgemaakt van een acroduo. Dit beviel erg goed en zo zijn er aparte acrolessen ingevoerd in Giethoorn.Onder haar leiding hebben de acrogymnasten grote vorderingen gemaakt en zelfs aan NK’s meegedaan.

 Een bijzondere prestatie omdat er in Giethoorn in verhouding tot verenigingen in de regio minder uren les gegeven kunnen worden. Ook freerunning, krachttraining hebben op haar lesprogramma gestaan. 

De laatste jaren geeft Suzanne les aan de acrogymnasten en neemt ze een deel van de lessen aan de turnselectie voor haar rekening.    

Als vereniging willen we het 25-jarig jubileum van Suzanne vieren. 

Woensdag 24 mei a.s. van 17.30 – 19.00 uur bent u welkom in de kantine van de sportvereniging aan de Kerkweg in Giethoorn om de jubilaris te feliciteren. 

Geen NK voor acrotrio 

Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker hebben zich in Zwolle niet geplaatst voor het NK Acrobatische gymnastiek. 

De dames van SVGiethoornSE die al vanaf september trainen om hun oefening te perfectioneren hebben na een aantal wedstrijden de halve finale weten te bereiken. Een topprestatie gezien het feit dat er in Giethoorn, in verhouding tot andere verenigingen in de provincie, weinig trainingsuren beschikbaar zijn. 

In een deelnemersveld van 18 trio’s waren de Gietersen als eersten aan de beurt. Hun oefening verliep vlekkeloos; de pasjes gingen precies gelijk en ook de acrobatische elementen waren perfect. Helaas was hun puntentotaal niet hoog genoeg om bij de eerste 9 te eindigen, waardoor zij niet aan het NK mogen deelnemen. 

Goud en brons voor acrogymnasten!

In Zwolle vond zaterdag 15 april de derde editie van 'Spring in the Air' plaats waar een aantal trio’s en één duo van SVGiethoornSE in actie kwamen.‘Spring in the air’ is speciaal in het leven geroepen om acrogymnasten die zich niet voor finales geplaatst hebben de kans te geven extra wedstrijdervaring op te doen.

 

Gelegenheidstrio Charlotte Goudbeek, Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher won met een flink puntenverschil met de nummer twee het goud.Een uitzonderlijke prestatie want Michelle en Jorinde trainen normaal als duo  en Charlotte heeft speciaal voor deze wedstrijd slechts een paar uur meegetraind!

 

Chay Riepen, Frederique van Waard en Phoebe Kandilioti eindigen in deze categorie net naast het podium.Bij damesgroep D-senior wonnen Jindra Ringsma, Kelte van der Vegt en Sereza Visscher de bronzen medaille. Het bleef tot het laatst spannend of hun puntentotaal genoeg zou zijn voor een podiumplaats.Een mooie 6e plaats was er voor Rena Scholten en Lindey Riepen, zij streden in de categorie damesgroep E-junior in een groot deelnemersveld.Rena en Lindey vormen normaal met Anna een trio, als duo op de 6e plaats eindigen is met recht een bijzondere prestatie te noemen. 

Nina Boer clubkampioen SVGiethoornSE

 

Op Goede Vrijdag 14 april vonden traditioneel de clubkampioenschappen van SVGiethoornSE plaats. 
Ruim 30 meisjes en jongens streden in verschillende categorieën om een plaats op het podium.
Aangemoedigd door familie, vrienden en bekenden werden de oefeningen op vloer, balk, brug, ringen en sprong vol enthousiasme uitgevoerd.
Lynn Nijenhuis ontving het goud in de categorie Recreatie 1, zilver ging naar Esther Huismans en brons naar Noa Oort.
In de groep Recreatie 2 gingen de medailles naar Nena Bosch, Lieke Haneman en Rachel Huismans.
Gijs Rijkaart won goud bij de jongens, het zilver ging naar Daan Smit. De eerste plaats in de Preselectiegroep was voor Nathaly Baas, de tweede voor Wende van Dijk en de derde voor Isa Dannijs.
Bij de selectiegroepen werd alleen goud en zilver uitgereikt. Sophie Touker won goud bij de Selectie 1, het zilver ging naar Britta Bakker. Bij de Selectie 2 was het goud voor Nina Boer en won Anke Rodermond zilver.
Nina Boer had het hoogste puntentotaal, daarmee is zij clubkampioen 2017 geworden! Zij ontving naast de wisselbeker een prachtig beeldje aangeboden door Pottenbakkerij Rhoda.
De prestatiebeker ging dit jaar naar Nick ten Hoeve vanwege zijn inzet, aanwezigheid en ontwikkeling het afgelopen jaar.

Supertrio naar halve finale!

Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker van SVGiethoornSE hebben een succesvol Oost Nederlandskampioenschap acrogym achter de rug.  Met het plaatsen voor dit ONK waren zij nog twee stappen verwijderd van het NK en nu nog één! De technische en artistieke jury gaf in totaal 33.0 punten voor hun oefening. Lange tijd stonden zij hiermee in de bovenste regionen van het klassement. Uiteindelijk zijn zij 9e geworden en daarmee hebben zij zich geplaatst voor de halve finale D/E niveau die op 7 mei in Zwolle gehouden wordt.

Het duo Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher stond op de reservelijst voor het ONK en werd alsnog uitgenodigd. Met hun behaalde puntentotaal van 31.3 punten kwamen zij net tekort om zich direct te plaatsen voor de halve finale. Zij staan nu op de reservelijst voor de halve finale.

Oost Nederlands Kampioenschap Acro  

Twee duo’s en drie trio’s van SVGiehoornSE hebben zich geplaatst voor het Oost Nederlands Kampioenschap acrobatische gymnastiek E-niveau. Onder leiding van trainster Suzanne Ringsma lieten de meiden hun oefening aan de jury in Bergentheim zien. In de categorie damesgroep senior was er in een groot deelnemersveld een prachtige 12e plaats voor trio Julia Meester, Kiara Vos en Wende van Dijke.

Zij staan nu 3e reserve voor de landelijke halve finale E-niveau in Zwolle begin mei. Het tweede trio, Julia van Eisden, Kira Trompetter en Robine Lubbinge eindigde op een fraaie 19e plaats. De 29e plaats was voor Lisa Smit, Nikki Doornbos en Emily van Dalen.

De twee duo’s kwamen uit de in de categorie damespaar senior waar zij met nog 40 andere duo’s streden om plaatsing voor de halve finale. Nienke Brandts en Britta Bakker eindigen op een mooie 21eplaats, Lieke van der Heide en Siena Stam werden 34e

Op 1 april vindt het Oost Nederlands Kampioenschap D-niveau plaats. Hier komt het trio Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker namens Giethoorn in actie. 

Playoff  turnsters SVGiethoornSE 

Famke Huisman, Nathaly Baas, Britta Bakker en de zusjes Sereza en Jorinde Visscher kregen de kans om zich alsnog te plaatsen voor de Overijsselse finale waarvoor Kelte van der Vegt zich al rechtstreeks had weten te plaatsen. In Rijssen lieten de turnsters onder leiding van trainster Roswitha Jongman hun oefeningen op brug, balk, vloer en sprong zien.

De eerste 6 turnsters uit het klassement gaan door naar de finale op 8 april. Hoewel Famke een prachtige 2e plaats op de balk haalde en een mooie 6e plaats op de sprong, kwam zij in het algemeen klassement uit op een 8e plek. Sereza en Britta wisten in hun categorie een fraaie 5e plaats op de brug te halen; dat was voor het algemeen klassement niet voldoende voor doorstroming naar de finale. Ook Jorinde en Nathaly bereikten de finale niet.

Zilver voor supertrio!
 
Acrotrio Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker van SVGiethoornSE hebben het zilver veroverd tijdens de laatste plaatsingswedstrijd D-niveau in Groenlo!
In een sterk deelnemersveld hebben zij de jury weten te overtuigen met hun oefening.
Door als 2e te eindigen zijn zij verzekerd van een plek op het Oost Nederlands Kampioenschap D-niveau op 1 april a.s.
Trainster Suzanne Ringsma vertelt dat ‘de meiden het dik verdiend hebben’. Zij zijn de enige gymnasten van Giethoorn die op D-niveau mogen deelnemen aan het ONK.
Op E-niveau hadden zich al eerder een aantal duo’s en trio’s weten te plaatsen. Op 25 maart is hun kampioenschap te Bergentheim.

Sportief weekend SVGiethoornSE

Turnsters Sophie Touker, Anke Rodermond en Nina Boer kregen in Rijssen de kans om zich alsnog te plaatsen voor de Overijsselse finale 4e divisie. Verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën lieten zij hun oefeningen op balk, vloer, brug en hun sprong aan de jury zien. Sophie eindigde op een mooie 12e plaats. Helaas was dit niet voldoende om zich te plaatsen voor de finale. Ook Anke en Nina hebben de finale niet

Acrogymnasten Jorinde Visscher en Michelle Goudbeek waren in Hellendoorn om zich daar voor het Oost Nederlands Kampioenschap te plaatsen. De jury geeft cijfers voor moeilijkheid, technische uitvoering en artistieke uitvoering. Een oefening moet uit een aantal onderdelen bestaan zoals tempo-elementen, statische balansdelen, dans, ballet, lenigheid en gronddelen en dient precies twee en halve minuut te duren. Hun oefening bracht de dames naar een 6e plaats met een puntentotaal van 31.700.                                             ’s Middags was het de beurt aan het trio Jindra Ringsma, Kelte van der Vegt en Sereza Visscher. Door een val in een element met als gevolg ook een tijdsfout kwam hun puntentotaal lager uit dan verwacht en eindigden zij op een 8e plaats in dagklassement. Ondanks dat het beste puntentotaal van deze 2 wedstrijden telt, hebben zij zich net niet geplaatst evenals Jorinde en Michelle. Alle dames staan als 1e reserve op de lijst.

Op 1 april vindt het Oost Nederlands Kampioenschap in Ruurlo plaats.

 

Zondagmiddag organiseerde Julia Meester als stageopdracht voor haar opleiding Sport en Beweging aan Landstede Zwolle een onderlinge acrowedstrijd tussen de verenigingen SVGiethoornSE en Advendo Steenwijk. Dit soort wedstrijden zijn een kans voor de recreatie afdelingen van de verenigingen om wedstrijdervaring op te doen. Ook een aantal duo’s en trio’s van de selectie lieten hun oefening nog eens zien. In een bomvol Kulturhus in Giethoorn zagen de vele toeschouwers en supporters in totaal 24 oefeningen aan de jury getoond. Er was sprake van een medailleregen voor de Gieterse acrogymnasten.  Goud voor de trio’s Nina, Anke en Sophie; Frederique, Chay en Phoebe  en voor duo Michelle en Jorinde. Jindra, Kelte en Sereza kregen het zilver, alsmede duo Anke en Britta. Derde plaatsen voor Lieke en Sienna, alsmede de trio’s Elise, Ruth en Evi en Kira, Julia en Robine. Tot slot een mooie vierde plaats voor Nikkie, Lisa en Emily en het duo Rena en Lindsey.

Zilver en brons voor acrogymnasten  SVGiethoornSE!

Trotse trainster Suzanne Ringsma zag het zaterdag in Hattem gebeuren; zilver voor het duo Nienke Brandts en Britta Bakker met daarnaast brons voor het trio Julia van Eisden, Kira Trompetter en Robine Lubbinge! In de 4e plaatsingswedstrijd E-niveau was het de beurt aan 1 duo en 3 trio’s van Giethoorn om een laatste keer de jury te imponeren met hun oefening met dus bovengenoemd resultaat. Het trio  Julia Meester, Kiara Vos en Wende van Dijk greep net naast het brons, hun punten waren goed voor een prachtige vierde plaats.

De resultaten van deze wedstrijd en die van een paar weken geleden zijn voldoende voor deze dames om zich net als de dames van vorige week zich te plaatsen voor het Oost Nederlands kampioenschap E-niveau op 25 maart a.s.

In Hattem kwam voor de eerste maal dit seizoen het trio Rena Scholtens, Anna Klomp en Lindey Riepen in actie. Hun optreden leverde een fraaie 11e plaats op.

Acrogymnasten SVGiethoornSE naar Oost Nederlands Kampioenschap!

De tweede ronde plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek E-lijn is gestart; in Aalten toonde het duo Lieke van der Heide en Siena Stam  hun oefening aan de jury. “Helaas deze keer geen podiumplaats maar hun gemiddelde van 2 wedstrijden is wel voldoende voor doorstroming naar het Oost Nederlands kampioenschap!” vertelt trainster Suzanne Ringsma. Damesgroep Lisa Smit, Nikkie Doornbos en Emily van Dalen had wel een heel bijzondere start van het wedstrijdseizoen; de wedstrijd in Aalten was hun eerste optreden en zij behaalden voldoende punten om zich ook te plaatsen voor het Oost Nederlands kampioenschap op 25 maart. Chay Riepen, Frederique van Waard en Phoebe Kandilioti eindigden op een mooie 8e plaats. Hun gemiddelde puntentotaal is echter net niet genoeg om ook door te mogen gaan.

Finale voor turnster Kelte van der Vegt  

Onder leiding van trainster Roswhita Jongman vertrok de turnselectie van SVGiethoornSE naar Ommen voor de plaatsingswedstrijd 5e divisie. Daar zag de jury de oefeningen van Nathaly Baas, Britta Bakker, Famke Huisman, Emily van Dalen, Kelte van der Vegt en de zusjes Jorinde en Sereza Visscher op brug, balk, vloer en sprong. Gezien hun leeftijden kwamen de turnsters in verschillende wedstrijden in actie om een finaleplaats te bemachtigen.

Kelte  liet een prachtige oefening op de  balk zien; wat werd beloond met zilver. Op haar vloeroefening behaalde zij een mooie 7e plaats en samen met haar sprong en oefening op de brug staat ze 11e in het algemeen klassement. Met deze plaats is zij zeker van doorstroming naar de finale op 8 april in Rijssen. De andere turnsters mogen op 18 maart opnieuw proberen een finaleplaats te behalen.  

Acrotrio grijpt naast brons  

Wapenveld was het decor voor een plaatsingswedstrijd D-niveau.  Het acrotrio Nina Boer, Anke Rodermond en Sophia Touker heeft hun uiterste best gedaan hun mooie oefening zo volmaakt mogelijk aan de jury tonen. Met hun puntentotaal van 30.45 kwamen zij 0.1 punt tekort om het brons te pakken. Over een paar weken volgt nog een tweede wedstrijd en afhankelijk van het puntentotaal van beide wedstrijden kan er doorstroming naar Overijsselskampioenschap plaatsvinden. 

SVGiethoornSE acrogym en turnen in actie

Het acroduo Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher en het trio Jindra Ringsma, Kelte van der Vegt en Sereza Visscher van  SVGiethoornSE hebben op Urk een verdienstelijke 6e plaats behaald bij de 2eplaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek D-niveau. Een 8-koppige jury beoordeelde de oefeningen op technische en artistieke uitvoering en moeilijkheidswaarde. Eén tijdsfoutje, één misstap of een niet goed gestrekt been betekende aftrek van punten.

Na twee wedstrijden wordt duidelijk of de acrogymnastes doorstromen naar het Oost Nederlands Kampioenschap in maart a.s. 

Ook turnsters Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker kwamen namens SVGiethoornSE in actie . In Emmeloord lieten zij hun oefening op brug, balk en vloer en hun sprong aan de jury zien. Nina eindigde op een mooie 5e plaats met haar sprong maar in combinatie met de andere onderdelen was dit helaas niet genoeg voor doorstroming naar de volgende ronde. Anke en Sophie behaalden ook niet genoeg punten om zich voor de volgende ronde te plaatsen.

Brons voor Lieke en Sienna

Het duo Lieke van de Heide en Sienna Stam van SVGiethoornSE behaalde brons tijdens de 1e plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek E-lijn. Hun puntentotaal was genoeg voor een prachtige 3e plaats.In Genemuiden kwam ook het trio Chay Riepen, Frederique van Waard en Phoebe Kandilioti voor Giethoorn in actie. Deze meiden eindigden op een mooie 6e plaats.

Tijdens de 2e plaatsingswedstrijd E-lijn een week later in Dinxperlo was er een fraaie 4e plaats voor het duo Nienke Brandts en Britta Bakker. Ook een 4e plaats in de categorie damesgroep (trio) voor Julia Meester, Kiara Vos en Wende van Dijk.  Julia van Eisden, Kira Trompetter en Robine Lubbinge behaalden in deze categorie een 6e plaats.Opvallend goede scores voor de meiden onder leiding van trainster Suzanne Ringsma. Zij trainen pas sinds september in deze samenstellingen. Voor een paar meiden was dit zelfs hun allereerste wedstrijd!

Volgend weekend vindt de eerste plaatsingswedstrijd D-lijn op Urk plaats. Daar zal een duo en trio van SVGiethoornSE in actie komen.

Pietenles in Wanneperveen en Giethoorn 

Woensdagmiddag 23 november was het wel even spannend in Wanneperveen toen de kinderen in de berging slapende pieten vonden.
Eenmaal wakker gemaakt deden de pieten mee met alle spelletjes en werd het een verrassende en gezellige gymles. In de tweede groep was de eerste schrik gelukkig wat minder groot toen de kinderen de pieten zagen.
Volop ravotten en gezellig samen sporten met de pieten maakte deze les ook tot een groot succes. Alle kinderen kregen een pietendiploma en wat pepernoten. 

In Giethoorn komen de pieten langs op donderdagmiddag 1 december en kunnen in deze les ook diverse oefeningen doen die een echte piet kan! Als alles goed gaat krijgen deze kinderen een pietendiploma en wat lekkers. Wij hopen dat de pieten genoeg lekkers mee hebben en dat de kinderen van de andere sportlessen ook nog wat lekkers krijgen. 

Pepernotenactie Wanneperveen groot succes! 

Op vrijdagavond 4 november vond in Wanneperveen een pepernotenactie plaats. Er was een grote opkomst van de leden van de gymnastiek en zumba. Wanneperveen was mooi verdeeld in routes en zo kon heel het dorp voorzien worden van lekkere pepernoten. Het verkopen van de pepernoten ging mooi en zeker in de Perelaar vonden ze gretig aftrek.Er werden 602 zakken verkocht, met een opbrengst van 543,50 euro die door de SV Giethoorn SE, besteed kan worden voor de gymnastiek in Wanneperveen.

Bedankt allemaal voor de goede inzet!!

Famke en Emily behalen hun Your turn diploma!

Vandaag was het zo ver, Emily van Dalen en Famke Huisman werden tijdens de gymles verrast met opeens een bezoek in de les. Ook kregen ze slingers om de nek, ze snapten er eerst niets van. Ze kregen hun Your Turn diploma uitgereikt door Suzanne Ringsma. Ze zijn nu officieel assistent van de gymleiding!In maart 2016 zijn ze begonnen aan deze opleiding, dit binnen de vereniging SV Giethoorn SE. Wekelijks waren ze in Wanneperveen aanwezig bij de gymlessen en voerden hier de opdrachten uit. 'Wat vond je het leukste?' 'Alles!' zegt een glunderende Emily. 'Hoe lang blijf je hier mee bezig?' 'Zo lang als dat kan!' zegt een trotse Famke. Ze werden goed verwend door de kinderen, met tekeningen en lekkers.  

Nijntje beweegdiploma 1, 14 peuters/ kleuters geslaagd!

Op donderdag 13 oktober was er weer een groep van 14 peuters/ kleuters die voor het beweegdiploma 1  in het Kulturhus op moesten komen. Beweegdiploma 1 is onder leiding van de juffen van de peuterspeelzaal. Vele ouders en opa’s en oma’s kwamen kijken wat de kinderen geleerd hadden. Ze moesten aan een rekstok hangen, een ballon hooghouden, op wiebelstenen lopen en steunspringen op een bank, dit deden ze allemaal geweldig en waren dus allemaal geslaagd! Ze kregen een diploma mee en van svGIETHOORNse afd gymnastiek kregen ze een bekertje ranje en een spekje, ook kregen ze een flyer mee met alle informatie over  de peuter/ kleutergym.

De grootste motorische ontwikkeling vind nl plaats tussen de 2 en 6 jaar, als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren.                                                                     

Peuter/ kleutergym wordt gegeven op donderdagmiddag van 15.30-16.15 uur.

Mooie uitslag turnsters springwedstrijd

Zaterdag 15 oktober was de eerste wedstrijd voor onze turnsters. Ze moesten helemaan naar Groenlo voor de junior C groepsspringwedstrijd. Wat hebben jullie: Nina, Sophie, Sereza, Anke, Jorinde, Britta, Kelte en Roswhita een mooie prestatie geleverd tijdens deze wedstrijd. Minitramp Pegasus: 13e van de 18e, tumbling baan: 6e van de 13e en minitramp: 7e van de 17e. Op Facebook kun je nog van een filmpje genieten van deze wedstrijd.

Afscheid van juf Lisa en Yara heeft het meeste opgehaald met de sponsorloop!

Donderdag hebben we afscheid genomen van onze trainster Lisa. Zij heeft vanaf januari de kleuters en de recreatiegym lesgegeven. Roswhita Jongman gaat haar groepen overnemen. Lisa bedankt voor je inzet voor de sportvereniging en succes met je nieuwe baan! 

Onze sponsorloop is een groot succes geworden. 
Vandaag hebben we Yara Scholtens verrast met een klein cadeautje. Zij heeft het meeste sponsorgeld opgehaald: 92 Euro! Yara, goed gedaan!

 

De totale opbrengst van de sponsorloop in Giethoorn en Wanneperveen is € 1200 + € 430.

 

Het nieuwe sportseizoen begint weer!

Het nieuwe sportseizoen zijn wij, afdeling gymnastiek Giethoorn en Wanneperveen, met een sponsorloop begonnen, hieronder de stukje van Wanneperveen:

Op woensdagmiddag 7 september werd er een sponsorloop georganiseerd door onze afdeling gymnastiek in Wanneperveen. In beide groepen werd er gedurende 10 minuten een parcours afgelegd in de gymzaal. De kinderen vonden het erg leuk en hebben flink hun best gedaan!
Ze  konden ook op het luchtkussen buiten springen en spelen. Deze was gratis ter beschikking gesteld door Lubbinge partyverhuur Wanneperveen en dit was een groot succes!
Na het de sponsorloop kregen de kinderen allemaal een ijsje aangeboden door het dorpshuis de Wanne, waar het evenement ook plaatsvond.

De opbrengst was niet mis; er deden in totaal 17 kinderen mee en ze hebben samen  € 430,- opgehaald! Dit bedrag zal ten goede komen aan sportvereniging Giethoorn samen een, afdeling gymnastiek in Wanneperveen.
Al met al een geslaagde, zomerse, sportieve, gezellige middag in Wanneperveen met de gymnastiekleden!

en Giethoorn:

In de week van 5-9 september hebben de jeugdleden van svGIETHOORNse evenals onze afdeling Wanneperveen, ook met veel succes de sponsorloop gelopen in ‘t Kulturhus. In alle groepen werd er over de dagen, maandag, donderdag en vrijdag 10 minuten een parcours afgelegd, met heel veel inzet en warme temperaturen. De leden hadden goed hun best gedaan om in hun eigen omgeving sponsors te vinden, de meesten deden een vast bedrag maar er waren ook enkele sponsoren die het wel per rondje durfde te betalen. De meeste kinderen hadden tussen de 15- 25 rondjes afgelegd! Al met al hebben onze jeugdleden een geweldig bedrag opgehaald! Nu gaan het bestuur  inventariseren wat voor klein materiaal de trainers op hun verlanglijstje hebben staan en hopen dit op korte termijn te kunnen bestellen.

 

Uitslagen 2015-2016 

Medailleregen voor acroteams SVGiethoornSE!  

Tijdens een onderlinge wedstrijd in Kampen hebben alle deelnemende acroteams van SVGiethoornSE een medaille behaald!Deze wedstrijd als afsluiting van het seizoen was een mooie gelegenheid om de oefening van het afgelopen seizoen nog eenmaal aan de jury te tonen, zeker omdat een aantal meiden gaat stoppen.In het nieuwe seizoen zullen er dan ook nieuwe trio’s en duo’s worden samengesteld die een oefening gaan opbouwen.  
Driemaal werd er goud uitgereikt aan onze teams; aan Kelte van der Vegt en Britta Bakker, voor deze gelegenheid optredend als duo.Daarnaast was er goud voor de trio’s Danique Vos, Nienke Brandts en Famke Huismans en Jindra Ringsma, Patricia Hekkema en Sereza Visscher. Een zilveren medaille ging naar Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker met daarbij nog brons voor Nikkie Doornbos en Emily van Dalen.De fraaie 6e plaats voor Lieke van der Heide en Sienna Stam was ook nog eens een medaille waard. 

Lijkt het je ook geweldig om als team een oefening op te bouwen op muziek, te trainen tot deze oefening perfect is en op de wedstrijd de oefening aan de jury te laten zien? 

Kijk dan eens op de site/facebook van SVGiethoornSE, afdeling gymnastiek. 

Zilver en brons voor acrogymnasten SVGiethoornSE! 

Het acrotrio Eva, Kelte en Britta heeft een prachtige zilveren medaille veroverd tijdens ‘Spring in the air’ in Zwolle. Het ging hier om een extra wedstrijd acrogymnastiek op D/E niveau. Alle teams van SVGiethoornSE die zich niet voor de provinciale finale hadden geplaatst konden hieraan deelnemen. In dezelfde categorie ging de bronzen medaille naar het trio Charlotte, Michelle en Jorinde. Een bijzondere medaille daar Charlotte dit seizoen voor het eerst weer aan een wedstrijd meedeed.  Michelle en Jorinde hadden het afgelopen seizoen als duo samengewerkt.

Het derde trio van Giethoorn; Patricia, Jindra en Sereza, viel helaas buiten de prijzen; één onderdeel van hun oefening ging niet goed en dat zorgde voor puntenvermindering.

In het ochtendprogramma greep het duo Lieke en Sienna net naast een podiumplek, de meiden behaalden een mooie vierde plaats in hun categorie.
 

Sophie Touker clubkampioen SVGiethoornSE turnen! 

Sophie Touker is de nieuwe clubkampioen turnen van Giethoorn. Het podium bestond verder uit Kelte van der Vegt en Nina Boer.
In het Kulturhus in Giethoorn werden 25 maart de clubkampioenschappen van de afdeling gymnastiek gehouden.
Alle jeugdleden lieten op brug, balk, ringen, rekstok, vloer en sprong hun oefening aan de jury zien.
Bij de recreatie meisjes 1 werden Fenna Gorte en Judith de Jonge resp. 1 en 2. Phoebe Kandilioto, Yara Scholten en Nena Bosch bezetten het podium in de categorie recreatie meisjes 2.
Ook de jongens waren vertegenwoordigd; het goud en zilver ging naar Daan Smit en Gijs Rijkaart. De turnselectie was verdeeld in 3 categorieën; bij de jongsten waren de medailles voor Sienna Stam, Isa Dannijs en Nathaly Baas.
Sophie Touker en Sereza Visscher waren bij de selectie junioren de twee sterksten; Kelte van der Vegt en Nina Boer waren dit bij de selectie senioren. Uit de puntentelling bleek dat Sophie Touker de meeste punten had behaald, zij is daarmee clubkampioen geworden. Zij kreeg een wisselbeker en een prachtig beeldje van een turnster, aangeboden door pottenbakkerij Rhoda.
De prestatiebeker is dit jaar naar Marijke Drost gegaan, zij heeft de meeste vorderingen gemaakt en was altijd aanwezig in de les. 
Een loterij met mooie prijzen en een spectaculaire demonstratie freerunning na afloop maakten deze middag compleet.
De clubkampioenschappen zijn mede mogelijk gemaakt door pottenbakkerij Rhoda, Spar ter Schure en restaurant ‘de Rietstulp’.
 
Gieterse turnsters zetten mooie prestatie neer!
In Rijssen vonden zaterdag 19 maart de playoffs 5e divisie turnen plaats. Turnsters konden zich via deze wedstrijd nog plaatsen voor de Finale 5e divisie Overijssel.
De zussen Jorinde en Sereza Visscher van SVGiethoornSE lieten hun oefening op brug, balk, vloer en sprong aan de jury zien. Trainster Jenniek Smit begeleidde de turnsters.
In de categorie jeugd 2 behaalde Jorinde een totaal van 38.250 punten. Haar vloeroefening was zelfs goed voor een 12e plaats in het klassement!
Sereza, in de categorie pupil 2, behaalde op de balk een fraaie 11e plek.  Haar puntentotaal van 49.475 leverde haar een plaats in het midden van het deelnemersveld op. 
Alleen de eerste 8 in beide categorieën kwamen in aanmerking voor doorstroming naar de finale.
 
Vrijdag 25 maart komen alle turnsters van SVGiethoornSE in actie tijdens de clubkampioenschappen in het Kulturhus in Giethoorn.
U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom om hun prestaties te bekijken.
 
Geweldige prestatie acromeiden!
 
Drie acroteams van SVGiethoornSE hebben zaterdag 19 maart in Hellendoorn deelgenomen aan het Oost Nederlands Kampioenschap D/E niveau.
De meiden onder leiding van trainster Suzanne Ringsma en assistent trainster Julia Meester hadden zich na enkele voorrondes geplaatst voor dit kampioenschap wat op zich al een geweldige prestatie is.
Het gebeurt namelijk niet vaak dat acroteams uit Giethoorn zo ver komen in de competitie. 
Damespaar E-senior Nikkie Doornbos en Emily van Dalen liet een mooie oefening zien. Hun puntentotaal van 24.1 was helaas niet voldoende om in aanmerking te komen voor de halve finale in Zwolle.
Ook de 24.25 punten van Anke Rodermond, Nina Boer en Sofie Touker in de categorie damesgroep D-junior waren niet hoog genoeg voor directe plaatsing. Beide teams staan nu op de reservelijst.
Danique Vos, Famke Huismans en Nienke Brandts kregen in hun categorie damesgroep E-senior  23.9 punten voor hun oefening. Zij komen niet meer in aanmerking voor de halve finale.

Geweldige prestatie Gieterse acrogymnasten! 

Eén duo en twee trio’s van SVGiethoornSE hebben zich geplaatst voor het Oost Nederlandse kampioenschap acrobatische gymnastiek!In Rijssen namen in totaal twee duo’s en 5 trio’s deel aan het Overijssels kampioenschap. Zij hadden zich hiervoor geplaatst naar aanleiding van het puntentotaal bij 2 voorgaande wedstrijden. Nikkie Doornbos en Emily van Dalen behaalden in Rijssen 25.05 punten in de categorie damespaar E-senior en waren meteen zeker van doorstroming.Bij damesgroep E-senior wisten Danique Vos, Famke Huisman en Nienke Brandts zich met 24.85 ook te plaatsen. Het puntentotaal van 24.95 van Nina Boer, Anke Rodermond en Sofie Touker bij damesgroep D-junior was ook genoeg voor plaatsing voor oost Nederlandse kampioenschap. 

 

Deelname aan het Oost Nederlandse kampioenschap is bijzonder te noemen; SVGiethoornSE heeft in verhouding tot andere verenigingen minder trainingsuren per week, 2.5 uur tegenover 4-6 uur per week bij verenigingen als Kampen, Nijverdal en Zwolle. Trainster Suzanne Ringsma en assistente Julia Meester hebben zich dan ook enorm ingespannen om ‘hun’ meiden dit niveau te laten bereiken.

 

Finaleplaatsen voor acrogymnasten!

Naast de 2 trio’s die zich vorige week al geplaatst hebben voor het Overijsselskampioenschap, hebben zich op zaterdag 7 februari nog 3 teams van SVGiethoornSE geplaatst voor de finale.
Na een spannende wedstrijd in Genemuiden werden Nikkie Doornbos en Emily van Dalen 8e en Lieke v.d. Heide en Sienna Stam twaalfde in de categorie E-senior.
Het eerste duo heeft zich hiermee geplaatst voor de finale, het andere duo staat 1e reserve.
In de categorie D-junior was er een prachtige 4e plaats voor Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker. Ook zij zijn door naar de finale in Rijssen op 20 februari.
Danique Vos, Famke Huisman en Nienke Brandts kwamen uit in de categorie E-senior. Hun mooie 6e plaats was meer dan voldoende voor deelname in Rijssen.
Nu alle uitslagen bekend zijn, blijkt dat ook Patricia Hekkema, Jindra Ringsma en Sereza Visscher, die vorige week nog niet zeker wisten of zij zich geplaatst zouden hebben, doorgaan.
Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher staan in hun categorie 1e reserve.

Acrotrio’s plaatsen zich voor Overijsselskampioenschap!

De acrogymnasten van SVGiethoornSE hadden hun 2e plaatsingswedstrijd in Hasselt. In de ochtend was het de beurt aan het duo Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher. Helaas was hun puntenaantal niet genoeg voor deelname aan het Overijsselskampioenschap. ’s Middags was er na een spannende wedstrijd waarbij de punten dicht bij elkaar lagen, een prachtige 4e plek voor Julia Meester, Kiara Vos en Kira Trompetter.Patricia Hekkema, Jindra Ringsma en Sereza Visscher behaalden een fraaie 7e plaats.Vanwege een foute landing bij de salto kwam het trio Eva van der Linde, Kelte van der Vegt en Britta Bakker niet verder dan een 10e plaats.Julia, Kiara, Kira en Eva, Kelte en Britta hebben zich vanwege de resultaten van deze en de vorige wedstrijd zeker geplaatst voor het Overijsselskampioenschap op 20 februari in Rijssen.Voor de anderen blijft het nog even spannend, volgende week na de 4e plaatsingswedstrijd wordt definitief bekend gemaakt welke duo’s en trio’s zich geplaatst hebben.

Turnsters SVGiethoornSE in actie


In Nieuwleusen vond de plaatsingswedstrijd turnen 5e divisie Oost plaats.
Onder leiding van trainster Dewi van Eeden kwamen Famke Huisman, Sophie Touker en Jorinde Visscher van SVGiethoornSE uit op brug, balk, vloer en sprong.
Voor Famke, categorie pupil 1 was dit haar eerste officiële wedstrijd. Zij haalde op haar sprong zelfs een hele mooie 6e plaats!
Ook voor Jorinde in de categorie jeugd, die eerder die dag al een acrowedstrijd in Hasselt had, was dit haar eerste turnwedstrijd.
Sophie, categorie pupil 1, werd met haar sprong 9e en haalde in het algemeen klassement een 17e plaats.
Haar puntentotaal was helaas net niet voldoende voor een finaleplaats; ook Famke en Jorinde zijn niet door naar de finale.

Turnsters plaatsen zich voor finale!

Turnster Kelte van der Vegt van SVGiethoornSE en het trio Nynke Smits, Ilse van Gelderen en Naomi van Essen van C.S.V. Advendo Steenwijk zijn zaterdag 16 januari uitgekomen op de plaatsingswedstrijd turnen 4e divisie oost.
Onder leiding van trainster Annet Bos en stagiair Friso Terpstra die de opleiding ‘sport en beweging’ op Landstede volgt, ging het kwartet naar Rijssen. 
In de categorie Pupil 1 lieten Ilse en Naomi hun oefeningen zien, Kelten en Nynke kwamen uit bij de Junioren. 
Een jury beoordeelde de meiden op balk, brug, vloer en sprong. 
Naomi behaalde een prachtige 6e plaats en Ilse een mooie 10e plek. Hiermee hebben zij zich direct geplaatst voor de districtsfinale.
In de categorie Junior hadden Kelte en Nynke minder geluk; zij krijgen een nieuwe kans tijdens de playoffs.

 

Mooie resultaten acrogymnasten SVGiethoornSE

Op Urk vond zaterdag 16 januari alweer de 2e plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek voor D/E niveau plaats. Verschillende duo’s en trio’s van SVGiethoornSE hebben hun oefening aan de jury aldaar laten zien.
Bij de trio’s D-niveau grepen Nina Boer, Anke Rodermond en Sophie Touker net naast de medailles. Hun puntenaantal van 24.2 was goed voor prachtige 4e plaats. 
Ook Danique Vos, Famke Huisman en Nienke Brandts lieten op E-niveau een spetterende oefening zien, zij eindigden op een 7e plaats met 24.15 punten. 
In de categorie damespaar E senior behaalde het duo Nikkie Doornbos en Emily van Dalen met 23.75 punten ook een fraaie 7e plaats.
Het duo Lieke van der Heide en Siena Stam behaalde een 15e plaats. Heel knap, want Siena is met haar 7 jaar één van de jongste deelneemsters.
Trainsters Suzanne Ringsma en Julia Meester kunnen met recht trots zijn op hun meiden.
Na de volgende plaatsingswedstrijden wordt bekend welke duo’s en trio’s zich geplaatst hebben voor de districtsfinale.

 

Zilver voor Julia, Kiara en Kira!

In sporthal de Waterwyck in Steenwijk werd zaterdag 9 januari, de 1e plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek gehouden.Het doel is om tijdens deze wedstrijd een hoog puntenaantal te behalen voor plaatsing in de districtsfinale.Drie trio’s en een duo van SVGiethoornSE hebben onder leiding van Suzanne Ringsma een spetterende oefening opgebouwd.Het resultaat mocht er dan ook zijn, want Julia Meester, Kiara Vos en Kira Trompetter behaalden een zilveren medaille.Eva van der Linde, Kelte van der Vegt en Britta Bakker grepen net naast de medailles, zij behaalden een 4e plek.Een 9e plaats was er voor Jindra van de Zwan, Patricia Hekkema en Sereza Visscher.Bij de duo’s behaalden Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher een mooie 7e plaats.Volgende week komen in Urk de andere trio’s en duo’s van Giethoorn aan bod in de 2e plaatsingswedstrijd.

Onderlinge Freerunning wedstrijd in 't Kulturhus

In het Kulturhus in Giethoorn vond zaterdag 19 december een onderlinge wedstrijd plaats. De organiserende verenigingen svGIETHOORNse en CSV Advendo hadden een parcours vol obstakels uitgezet in de zaal. De jury gaf renners punten voor behendigheid en snelheid.De deelnemers kregen de opdracht om hindernissen als dash, monkey en palmspin op een vloeiende en zo snel mogelijke manier te overwinnen. Hiervoor hadden de jongens van beide verenigingen tijdens de lessen hard getraind. Zo klommen ze dus over hoge kasten, liepen tegen matten op en doken onder obstakels door. Kortom het was zeer spectaculair!Een jury gaf iedere renner punten voor behendigheid, snelheid en de manier waarop de obstakels overwonnen werden. 

In de categorie junioren won Jesse (Steenwijk) het goud; het zilver ging naar Jesse (Giethoorn) en het brons naar Frank. In de categorie senioren ging de eerste plek naar Beren en werden Yorick en Tom respectievelijk tweede en derde. 

Uitvoering een griezelige kerst........ groot succes! 

Alle leden van de afdeling gymnastiek van SVGiethoornSE hebben meegedaan op zaterdag 12 december aan een uitvoering met als titel “een griezelige kerst”. Onder leiding van Dewi van Eeden, Suzanne Ringsma en José Smit had iedereen zich goed voorbereid op dit spektakel.

Het Kulturhus in Giethoorn was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een griezelig decor met spoken en heksen, en in de schemer lieten alle groepen hun griezelkunsten zien.Van spinnetjes en verdwaalden tot weerwolven en spoken, van ninja’s en griezels tot zombies en mummies; de volle zaal kreeg een geweldige show te zien! 

Na de show werd afscheid genomen van trainster Dewi van Eeden. Ooit als lid gestart bij de vereniging, is zij later trainster geworden van bijna alle groepen van de afdeling gymnastiek. Na meer dan jaar 20 actief als trainster te zijn geweest, gaat zij helaas de vereniging verlaten. Naast veel lovende woorden ontving zij een prachtig afscheidskado.
Alle foto’s van de uitvoering zijn terug te zien via de facebookpagina van Michelle Charlotte Fotografie, album ‘Gymuitvoering SV Giethoorn’

 

 

Vierde plek springgroep SV Giethoorn SE te Nieuwleusen 

Het wedstrijdseizoen is begonnen en wel zaterdag 24 oktober met een groepsspringwedstrijd in Nieuwleusen.
In een sterk deelnemersveld kwamen de meiden onder leiding van trainster Dewi van Eeden uit in de C-lijn.
Kelte, Nina, Nienke, Lieke, Anke, Jorinde en Sereza sprongen minitramp, pegasus en tumbling.
Op ieder onderdeel werd een serie sprongen getoond waarbij het puntenaantal per sprong opliep.
Op de tumbling resulteerde dit in een mooie 4e plek. De pegasus leverde een 7e plaats op, de minitramp een 16e. 

Uitslagen 2014-2015 

Afsluiting gymnastiek svGIETHOORNse.

Deze laatste week voor de zomervakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd om het seizoen van de  “gymnastiek” af te sluiten.

Dinsdagavond zijn de dames van de Zumba en de Pilates groepen wezen varen met een kano of fluisterboot. Wij zijn vertrokken bij Janneke en Hendrik Smit en over ’t Zuudendiger Wiede, achter langs over ’t Wiede, op het surfstrandje hebben we lekker wat gedronken en fruit gegeten. Toen weer richting Zuiderpad. Na afloop hebben we nog met zn allen gezellig wat gedronken. Het was een prachtige zomeravond en de verzorging was in goede handen van Jannie Mol ( cake ) en de fam Smit.Hiervoor bedankt!

De hele week krijgen alle jeugd leden een lekker koel ijsje tijdens de laatste les. De les wordt natuurlijk aangepast aan dit warme weer.

Op donderdagavond gaan de damesgroep en Zumba een rondje fietsen dit is ook ook  ivm het warme weer.

Demo gymnastiek svGiethoornse op bedrijvendag GO

Op zaterdag 25 april heeft de afdeling gymnastiek van svGiethoornse een spetterende demonstratie gegeven op de bedrijvendag van GO. Ondanks de dreigende luchten zorgden de turnsters voor wat “bedrijvigheid” op deze dag en lieten ze verschillende takken van de gymnastieksport  zien. Als eerste begon onze springgroep en liet diverse sprongen en salto’s zien, daarna de acrogroep die hun wedstrijdoefeningen buiten op de tumblingbaan lieten zien en als laatste onze jeugd Zumbagroep die hun opzwepende dansen aan het toegestroomde publiek toonden. Natuurlijk gingen deze oefeningen onder uitstekende begeleiding van onze trainsters.

Pottenbakkerij Rhoda had deze dag aan svGiethoornse, afdeling gymnastiek, een schilderij geschonken en door middel van een lotenverkoop heeft dit een heel mooi bedrag opgebracht. De trekking werd om 16.00 uur gedaan door onze geweldige lotenverkoper Twan Schra, en de heer Bakker is de gelukkige winnaar geworden van dit prachtige schilderij!   

Wij willen Pottenbakkerij Rhoda bedanken voor het beschikbaar stellen van dit schilderij. 

Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt in Giethoorn

Op donderdagmiddag  23 april zijn de eerste beweegdiploma’s   in Giethoorn uitgereikt. De hele week werden er in Steenwijkerland Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt en donderdag was het de beurt  aan de kinderen in Giethoorn.  Er waren 20  peuters en kleuters aanwezig van de peuters/kleutergymgroep van svGiethoornse en van de peuterzaal de Wip Wap te Giethoorn. Alle kinderen hebben in de afgelopen weken beweeglessen gehad om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Ze leerden onder andere  op 2 voeten vooruit springen, hinkelen en koppeltje duikelen. Het Nijntje beweegdiploma is een initiatief van de KNGU in samenwerking met gymnastiekverenigingen in het hele land.    

Wil je peuter of kleuter gymlessen blijven volgen, dan kan dit op donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur bij svGiethoornse  in het Kulturhus te Giethoorn. Voor verdere info zie www.svgse.nl

Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt in Wanneperveen

Op woensdagmiddag 22 april zijn de eerste beweegdiploma’s in Wanneperveen uitgereikt.De hele week werden er in Steenwijkerland Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt en woensdag was het de beurt aan de kinderen in Wanneperveen. Er waren 11  peuters en kleuters aanwezig van de peuters/kleutergymgroep van svGiethoornse en van de peuterzaal “De peuterleut te Wanneperveen. Alle kinderen hebben in de afgelopen weken beweeglessen gehad om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Ze leerden onder andere  op 2 voeten vooruit springen, hinkelen en koppeltje duikelen. Het Nijntje beweegdiploma is een initiatief van de KNGU in samenwerking met gymnastiekverenigingen in het hele land.    

Wil je peuter of kleuter gymlessen blijven volgen, dan kan dit op woensdag middag van 13.30-14.20 uur bij svGiethoornse afd. Wanneperveen  in dorpshuis “De Wanne” te Wanneperveen.

Voor verdere info zie www.svgse.nl

Uitvoering Wanneperveen, het Wilde Westen!

Vrijdagavond 17 april jl. vond de Uitvoering van gymnastiek Wanneperveen van SV Giethoorn SE plaats.Na de opening om 19.00 uur mochten de jongsten de spits afbijten als de Dansende paardjes, daarna kwamen de acrobaten van het Wilde westen  en ook de Western Girls om hun kunsten te vertonen.De dames van Zumba olv Jose Smit en  de Jeugd Zumba gaven ook een demonstratie en dat allemaal in cowboy en western stijl.In de pauze konden de ouders, opa’s en oma’s en andere bezoekers loten kopen want er konden mooie prijzen gewonnen worden en naar de bar voor een kopje koffie of een drankje.Van de kinderen van de gymnastiek werd ook een groepsfoto gemaakt.

Na de pauze gaven alle groepen behalve de allerkleinsten en de dames van de Zumba nog een optreden. Bovendien kregen we van Anke en van het acro duo , dat ook mee gedaan heeft aan de Overijsselse kampioenschappen een optreden. Marlinde Klaver die het meest verkocht had voor de “bloeiende kaarten Aktie” tbv gymnastiek Wanneperveen werd ook even naar voren gehaald om haar te bedanken met een bioscoop bon voor haar inzet. Amelie van Dalen en Anke Rodermond hebben de meeste kaarten verkocht van alle afdelingen svGiethoornse deze meiden werden bedankt met een turnpakje ontworpen en gemaakt door onze gymleidster Suzanne Ringsma. 

Tot slot werden er een aantal personen in het zonnetje gezet, oa  gymleidster Suzanne Ringsma,leidster zumba José Smit. Verder werden de spreker van deze avond Bianca Westerbeek, jeugdlid Anke voor haar inzet van het afgelopen jaar als ondersteunend trainster bij de kleintjes (volgend jaar gaat ze naar het voortgezet onderwijs, dus dan stopt waarschijnlijk voor haar niet alleen de gymnastiek op woensdag middag, maar ook haar taak als ondersteunend leidster naast Suzanne), Karin voor haar  inzet in de afgelopen weken naar de uitvoering toe als hulp van Suzanne, fotograaf Benno Veldhuis, Berta Liezen die de schmink verzorgde, Mirjam Mooiweer van salon Mimosa die de make-up van de Zumba meiden had verzorgd,  in het zonnetje gezet dmv een bloemetje of een attentie.

Als afredend bestuurslid stelde Esther Altena , Monica Rumpf voor als nieuw bestuur. Voor de acties en sponsoring gaan Marjan Brals en Mirjam Mooiweer aan de gang. En de uitvoering zal volgend jaar worden verzorgd door Sophia Lantinga, Tineke Mulder Joyce Bakken en Roelien Otten.

Ook wil ik graag de vaste groep vrijwilligers voor vrijdagmiddag bedanken. Omdat deze allemaal weer aanwezig waren om te helpen met de opbouw van de zaal. En we kregen hulp uit onverwachte hoek van onze sponsor Bouwbedrijf Soer, zodat we in een mum van tijd klaar waren. Super bedankt allemaal !

Op de foto, de meiden Anke en Amelie die  het meest verkocht hebben voor de “bloeiende kaarten aktie”. Ze dragen hier de pakjes die speciaal voor hun gemaakt zijn door leidster Suzanne Ringsmaals prijs!.

Super bedankt hiervoor alle drie !

Rietstulpcup naar Daan Schipper en Erik van der Haar

 
Het jaarlijkse tafeltennistoernooi om de Rietstulpcup werd zaterdag 3 april gehouden in kulturhus de Eéndracht Giethoorn.
Er zowel door junioren als ook door senioren, dames en heren verbeten gestreden om de ereplaatsen.
Helaas waren er doordat er meerdere activiteiten in ons dorp waren slechts 5 deelnemers daardoor hebben ze een dubbele 5 kamp gespeeld.
Het waren zeer sportieve wedstrijden waarin sommige deelnemers het zelfs leuk vonden als de tegenstander een punt scoorde.
Kampioen werd dit jaar Luuk de Vreede hij bleef ongeslagen een prima prestatie !
2e werd Sem Kist 3e Danique de Jonge 4e Frederique Driessen en last but not. least Sophie Touker.
We kunnen terug kijken op een leuke sportmiddag.
Bij de senioren waren de deelnemers aan elkaar gewaagd, vele partijen in de poules stonden bol van de spanning en voor elk punt werd gevochten. Uiteindelijk mochten Erik van der Haar en Frans Veldboer in de eindpartij uitmaken wie dit jaar de cup mee naar huis mocht nemen. In twee sets, die de score van 11-7 en nogmaals 11-7 opleverde ten faveure van Erik van der Haar werd voor de zevende keer beslist ! dat de Rietstulpcup wederom naar Wanneperveen ging.
Goede derde werd Anne Dekker en ook de 4e plaats van Aldert Vegter was zeer verdienstelijk. Senno Geertsma reikte als sponsor de Rietstulpcup uit.
 
Bij de junioren heren verdedigde Daan Schipper met succes zijn titel hij liet op de tweede plaats achter zich Joey Boers. Derde werd Jhon Visser, hierna
mocht Daan nog proberen om tegen Erik van der Haar een partij te spelen die bij een overwinning hem alsnog de cup op zou leveren. Hoewel hij goed
partij gaf bleef het bij een poging, maar wel een ervaring rijker.
 
De junior dames brachten vier deelnemers aan de tafels. Jeanne Duinkerken veroverde goud vóór het zilver van Emmy Witteveen en het brons ging
naar Judith de Lange als vierde eindigde Fleur Koppers.
 
Nina Boer clubkampioen!
 
 
SV Giethoorn SE hield vrijdag 3 april clubkampioenschappen voor de afdeling gymnastiek.
In verschillende categorieën streden meisjes en jongens om een plek op het podium.
Bij de jongens werd Pepijn Neve fraai eerste. Nena Bosch werd dit in de categorie meisjes recreatie groep 3-5. Bij de meisjes recreatie groep 6-8 kwam Marije Klarenbeek op het podium. De selectie meisjes waren ook verdeeld in twee groepen, bij de jongsten pakte Sophie Touker de gouden medaille en bij de oudsten Nina Boer. Vanwege haar puntentotaal werd Nina tevens clubkampioen. De prestatiebeker voor degene die afgelopen seizoen de meeste progressie heeft gemaakt, ging naar Danique de Jonge.
Na afloop kon het publiek genieten van demonstraties van freerunning, zumba en acro. Deze sporten zijn ook te beoefenen bij SV Giethoorn SE.
 

Medailleregen voor acrogymnasten SV Giethoorn SE!

           

In Zwolle vond de eerste ‘Spring in the air’ plaats. Een extra wedstrijd acrogymnastiek op D/E niveau.        

Alle teams van SV Giethoorn SE die zich niet voor de finale hadden geplaatst konden hieraan deelnemen. 
In de categorie damespaar E-niveau was het zilver voor Kiara, Kelte en Britta! Het brons ging naar Susie, Nina en Famke. De plekken 4 en 5 werden bezet door de trio’s Roxanne, Karlijn, Sofie en Seline, Lotte, Seraza.       In de categorie dames paar D-niveau was er ook brons voor Jindra, Patricia en Nienke. Tevens veroverden Yvette, Glenda en Emily in deze categorie de 5e plaats. Daarnaast was er een mooie 5e plaats voor Charlotte en Anke die voor het eerst als duo op D-niveau meededen. Leuk om te vermelden dat Michelle die vorige week nog in het Overijssels kampioenschap stond, nu als jurylid achter de tafel zat.In Almelo werd op C-niveau gestreden om doorstroming naar de finale. Julia, Eva en Danique moesten hier een tempo- en een balansoefening laten zien. Helaas ging de tempo-oefening niet zoals het moest maar de mooie, strakke balansoefening maakte veel goed en leverde zelfs 24.30 punten op!  Het puntentotaal van beide oefeningen was helaas niet voldoende om een finaleplaats te veroveren. 
 
Overijsselskampioenschap Gieters duo acroturnen D/E niveau te Winterswijk
 
In Winterswijk vond het Overijsselskamioenschap acrobatische gymnastiek D/E niveau plaats.
Jorinde Visscher en Michelle Goudbeek van SV Giethoorn SE hadden zich hiervoor als duo geplaatst.
De meiden hebben een voortreffelijke oefening laten zien, vertelt trainster Suzanne Ringsma trots.
Helaas was één standje een halve seconde te kort wat een puntenaftrek opleverde.
Hun puntentotaal kwam op 24.30, wat net niet voldoende was om door te gaan naar de halve finale NK te Zwolle. 

Playoff 5e divisie turnen in Rijssen

Turnsters van SV Giethoorn SE en trainster Dewi van Eeden prestenteerden zich in Rijssen voor de playoff 5e divisie turnen.
Via deze wedstrijd was het mogelijk voor de meiden om zich voor de finale 5e divisie Overijssel te plaatsen.
Sofie Touker behaalde een mooie 2e plaats op sprong wat haar uiteindelijk een 6e plaats in het algemeen klassement opleverde. Helaas voor haar gingen slechts de 1e vier in haar niveau door naar de finale. Ook Danique Vos leverde een topprestatie, zij werd voortreffelijk 1e op brug en 4e op sprong; goed voor een 12e plaats in het eindklassement maar haar punten waren niet hoog genoeg om door te gaan. Ook Nienke Brandts en Britta Bakker hebben zich niet geplaatst.  
 
Finale voor Michelle en Jorinde!
 
 
In Rijssen vond het Overijsselskampioenschap D/E niveau acrobatische gymnastiek plaats.
Bijna alle Gieterse duo’s en trio’s van SV Giethoorn SE hadden zich na voorrondes geplaatst voor deze wedstrijd.
Hier streden de besten uit heel Overijssel voor een plaats op het Oost Nederlandskampioenschap dat op 21 maart in Winterswijk gehouden wordt.
Voor het duo Michelle Goudbeek en Jorinde Visscher was een score van 25.033 punten ruim voldoende om zich rechtstreeks te plaatsen voor dit kampioenschap!
Ondanks de geweldige oefeningen die de andere trio’s en duo’s in de verschillende catogorieën lieten zien, waren hun punten niet voldoende voor doorstroming naar de volgende wedstrijd.
Zij staan nu op de reservelijst. 
 

Kelte van der Vegt niet door naar de finale.

Kelte van der Vegt heeft zaterdag 14 februari meegedaan aan de play off turnen 4e divisie te IJsselmuiden. Zij had de mogelijkheid om zich via deze wedstrijd alsnog te plaatsen voor de finale in Kampen. Hoewel zij betere scores heeft behaald dan bij de vorige wedstrijd, waren deze niet voldoende om door te gaan. Julia Meester die ook zou deelnemen aan de play off moest helaas wegens een gekneusde rib verstek laten gaan.
Op 14 maart komen Nina Boer en Anke Rodermond voor SV Giethoorn SE uit, zij hebben zich al direct voor de finale geplaatst.

Opnieuw brons voor Gieters acro trio!

 brons.JPG

In Heino vond 7 februari de 2e plaatsingswedstrijd acro D/E niveau plaats.

Kelte, Kiara en Britta behaalden op E-niveau met 25.65 punten opnieuw een bronzen medaille! De trio’s Famke, Nina en Susie werden met 24.95 punten opnieuw 4e en Karlijn, Roxanne en Sophie bezetten ook weer de 5e plaats nu met 24.00 punten.

’s Middags streden  Gieterse duo’s en trio’s op D-niveau. Anke, Charlotte en Riëtte behaalden 24.50 punten, vlak daarachter volgden met Emily, Glenda en Yvette met 23.80 punten. Het duo Michelle en Jorinde scoorde een mooie 24.167, het andere duo; Nikkie en Rena 23.267.

De meiden hebben bijna allemaal een hogere score behaald dan de vorige keer en dat is reden genoeg om zeer tevreden en trots te zijn, zegt hun trainster Suzanne Ringsma. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke duo’s en trio’s zich geplaatst hebben voor het Overijssels kampioenschap D/E niveau in  Rijssen op 7  maart. 

Gieterse turnsters deden mee aan de turnwedstrijden in de Waterwijck te Steenwijk.

Sporthal ‘de Waterwijck’ in Steenwijk was zaterdag 31 januari het décor voor de plaatsingswedstrijd 5e divisie turnen.
Turnsters van SV Giethoorn SE onder leiding van trainster Dewi van Eeden streden om een finaleplaats. Zij kwamen uit op 4 onderdelen; balk, brug sprong en vloer.
In de categorie Instap liet Sophie Touker haar oefeningen zien, haar puntentotaal van 48.500 was goed voor een mooie 10e plaats in het eindklassement. Helaas net niet voldoende voor de finale, zij gaat naar de play off.
Britta Bakker en Sereza Visscher behaalden in de categorie Pupil respectievelijk met 47.575 punten een 19e en met 48.725 punten een 11e plaats in het klassement.
Sereza heeft met haar puntentotaal een finaleplaats behaald! Britta gaat naar de play off.
Als laatste zag de jury Nienke Brandts, zij deed mee in de categorie Jeugd. Haar puntentotaal van 40.55 is goed voor een plaats in de play off.

Acroturnsters maakten het weer spannend in Rijssen

 

Zaterdag 31 januari vond in Rijssen de 1e plaatsingswedstrijd C-niveau Acro plaats.
Julia Meester, Eva v.d Linde en Danique Vos van SV Giethoorn SE hebben voor het eerst meegedaan op dit niveau waar 2 oefeningen aan de jury getoond moeten worden.
Vorig jaar kwam dit trio nog uit op D-niveau, waar één oefening getoond wordt. Beide oefeningen worden beoordeeld op de verplichte onderdelen, techniek en het artistieke geheel.
 
Helaas hadden de meiden wat pech tijdens hun balansoefening, één van de standjes ging niet goed wat meteen voor een daling in het puntentotaal zorgde.
De tempo-oefening daarentegen werd perfect uitgevoerd, zelfs een verplicht onderdeel dat afgelopen week nog geleerd moest worden, ging goed, aldus trainster Suzanne Ringsma.
De jury gaf 24.300 punten voor deze oefening wat een prachtig resultaat is.
Op 28 maart doen zij mee aan de 2e plaatsingswedstrijd C-niveau.  

SV Giethoorn SE turnsters plaatsen zich voor finale, Anke Rodermond en Nina Boer scoren hoog in klassement

nina en anke.jpg

Bij de plaatsingswedstrijd toestelturnen 4e divisie regio Overijssel op 24 januari in Ens hebben Anke Rodermond en Nina Boer zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. De meisjes van SV Giethoorn SE kwamen uit op vier onderdelen; balk, brug, vloer en sprong en werden begeleid door trainsters Dewi van Eeden en Suzanne Ringsma. 
Ankes 4e plaats op balk en 5e plaats op brug waren voldoende voor een 7e plaats in het klassement. Nina haalde een prachtige 2e plaats op balk en een 6e op vloer waardoor zij als 8e eindigde. Op zaterdag 14 maart komen zij uit in de finale in Kampen. 
Kelte van der Vegt en Julia Meester wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finale en mogen naar de play-off in IJsselmuiden op zaterdag 14 februari. Hier krijgen zij nog een kans zich voor de finale te plaatsen.

Acroturnsters svGiethoornse succesvol in Hardenberg!

Britta Kelte en Kiara.jpg

In Hardenberg vonden op zaterdag 10 januari de eerste voorwedstrijden D / E niveau actoturnen plaats, voor svGiethoornse deden er 10 teams mee! Alle teams hadden hun puntentotaal boven de 23, een geweldige prestatie omdat voor veel trio's en duo's dit de eerste wedstrijd was in een nieuwe samenstelling. Helaas ging de wedstrijd niet door voor het duo Lieke v.d. Heide en Eva Meester wegens een blessure, beterschap Lieke! Trainster Suzanne Ringsma was zeer tevreden over alle meiden, iedereen zat boven de 23.0 punten!  

In de D lijn deden mee trio’s ; Anke Rodermond, Charlotte Goudbeek en Riëtte Smit met een score van 23.750 plaats 5, Emily van Dalen en Glenda Smit en Yvette de Graaf met 2.550 punten plaats 7, niveau E duo’s; Jorinde Visscher en Michelle Goudbeek 24.250 en 4e plaats en Nikkie Doornbos en Rena Scholtens 23.100 punten en 11e plaats.

In de E senior lijn trio’s; Britta Bakker, Kelte van der Vegt en Kiara Vos met een 3e plaats en 24.800 punten, Famke Huisman, Nina Boer en Susie Toet een 4e plaats met 23.850 punten, Karlijn Gernaat, Roxanne Jager en Sophie Touker een 5e plaats met 23.800 punten en een 8e plaats voor Celine Knol, Lotte Meester en Sereza Visscher met 23.100 punten.

Door een blessure heeft het duo Eva Meester en Lieke van der Heide niet mee kunnen doen.

Hopelijk kan iedereen met de volgende plaatsingswedstrijd  op zaterdag 7 februari  in Almelo wel meedoen en zetten onze dames dan onder leiding van onze trainster Suzanne Ringsma weer zulke goede resultaten neer.

2e en 3e prijs voor springgroep SVGiethoornSE!

Springgroep dames  c lijn.jpg

Zaterdag 25 oktober behaalde de springgroep van SVGSE een uitstekend resultaat in Emmeloord. Ze pakten een mooie 2e prijs op de tumblingbaan en een prachtige 3e prijs op de trampoline pegasus! In een zeer sterk deelnemersveld een prestatie van formaat, de grote schare supporters en trainster Suzanne Ringsma keerden dan ook zeer tevreden huiswaarts!

Lintje voor alleskunner Sportvereniging Giethoorn Samen Een 

GIETHOORN - Jannie Dijkstra-de Leeuw mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. De koninklijke onderscheiding werd gisteravond door burgemeester Marja van der Tas aan de 63-jarige Giethoornse uitgereikt. 

Dit gebeurde in het clubgebouw van sportvereniging Giethoorn Samen Een, afdeling gymnastiek waarvoor Dijkstra-de Leeuw al ruim 45 jaar actief is. Gisteravond nam ze officieel afscheid en werd ze direct door het bestuur voorgedragen voor het erelidmaatschap van de vereniging. Voor veel Samen Een-leden was Dijkstra-De Leeuw gedurende 45 jaar aanspreekpunt. Ook was ze penningmeester voor de vereniging en maakte ze deel uit van de kledingcommissie. Sinds 1984 was ze jurylid turnen en springen bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). 

Naast haar sportieve vrijwilligerswerk is Dijkstra-de Leeuw ook nog eens al bijna twintig jaar collectante voor diverse goede doelen.