ONK Gieterse acrotrio’s

Het Oost Nederlands Kampioenschap acro dat zaterdag 6 april in Hellendoorn gehouden werd heeft helaas geen NK-plekken opgeleverd voor de twee acrotrio’s van SVGiethoornSE.Julia, Nina en Sophie die, onder leiding van trainster Suzanne Ringsma, al tweemaal goud hadden gewonnen in de plaatsingswedstrijden hebben een foutje gemaakt in hun oefening wat hun een veel lager puntentotaal opleverde dan verwacht. Ook voor Jindra, Nienke en Siènna stopt het wedstrijdseizoen bij het ONK. Zij hebben een mooie strakke oefening laten zien; helaas was hun puntentotaal niet toereikend voor doorstroming naar het NK. Zij staan echter wel tweede op de reservelijst.

Reserveplaatsen NK acro

In Wijchen vond zaterdag 23 maart het Oost Nederlands Kampioenschap E niveau acro plaats. Twee duo’s en één trio uit Giethoorn hadden zich hiervoor geplaatst en toonden opnieuw hun oefening aan de jury. Lieke van der Heide en Britta Bakker werden met 22.680 punten 8e. Dit was net niet genoeg om direct geplaatst te worden voor het NK en zij staan nu 1e reserve.  Sarah Tebbe en Nathaly Baas kregen 21.800 punten in deze categorie; ook zij staan op de reservelijst. Trio Anke Rodermond, Jorinde Visscher en Wende van Dijk heeft ook een plekje op deze lijst gekregen. Hun puntentotaal 22.220 leverde de 6e plaats op in het klassement maar was net niet hoog genoeg om verzekerd te zijn van een plaats op het NK. Op 6 april zijn er wederom NK-kansen in Hellendoorn waar het Oost Nederlandskampioenschap D niveau wordt gehouden. Naast Julia, Nina en Sophie die zich al rechtstreeks hebben geplaatst; is nu bekend dat ook Nienke, Jindra en Sienna mogen meedoen.  

Finaleplaatsen Gieterse turnsters.

Turnsters van SVGiethoornSE streden zaterdag 9 maart in de sporthal in Oldemarkt om een finaleplaats 6e divisie turnen. Op grond van hun leeftijd zijn de meiden in verschillende categorieën ingedeeld en werden zij door de jury op 4 onderdelen beoordeeld. In de categorie Senior ging de gouden medaille naar Deli Winter. Haar 1e plaats op sprong en de tweede plekken op brug en balk waren genoeg om in het totaalklassement eerste te worden. Ondanks een eerste plek op het onderdeel brug, is er net geen finaleplaats voor Britta Bakker. Wel hebben Lieke Haneman en Siènna Stam zich verzekerd van een finaleplaats; een respectievelijk 5e en 8e plaats in het totaalklassement categorie Pupil2 was genoeg om de turnsters door te laten gaan. Sharell Menzo kwam net een paar punten tekort voor de finale.  De jongste meiden, Lynn Nijenhuis en Noa Oort hebben ook niet genoeg punten behaald om verder te mogen gaan. In de categorie Jeugd2 was de 4e plaats op het onderdeel vloer voor Emily van Dalen. Haar 10e plaats in het totaalklassement maakt dat ook zij doorgaat naar de finale. Helaas gaan Isa Veldhuis en Rachel Huismans niet door. Sienna Treure en Wende van Dijk hebben zich in de categorie Jeugd1 en Pupil1 eveneens niet weten te plaatsen voor de finale.

De finalewedstrijd wordt 20 april in Nieuwleusen gehouden.

Gieters acrotrio naar ONK!

De tweede gouden medaille verzekert Julia, Nina en Sophie van een plek op het Oost Nederlands Kampioenschap dat 6 april gehouden wordt in Hellendoorn. Het trio van SVGiethoornSE wist zaterdag 16 maart in Zwolse Stilohal opnieuw de hoogste trede van het podium te bereiken met hun prachtige en goed uitgevoerde oefening.  Het tweede trio uit Giethoorn, Jindra, Nienke en Siènna behaalde deze wedstrijd de vijfde plaats.  Vanwege puntenaftrek in verband met een verkeerd uitgevoerd element, grepen zij naast het brons. Hierdoor is het voor hun nog even spannend of zij ook mogen meedoen op het ONK. Welke teams uit de regio meedoen in Hellendoorn wordt na het weekend bekend gemaakt.

Voor Sophie was het haar tweede gouden medaille deze dag. ’s Ochtends had zij al een turnwedstrijd in Nieuwleusen gehad waarbij zij op vier onderdelen; vloer, balk, brug en sprong haar kunnen heeft getoond. Vloer en balk waren goed voor een eerste plaats, brug voor het zilver en sprong voor brons. Haar puntentotaal van deze vier oefeningen leverde de eerste plaats in het totaalklassement op. Ook Anke Rodermond heeft zicht geplaatst voor de finale. Haar oefeningen op de vloer en brug waren goed voor respectievelijk een eerste en derde plek in het onderdelenklassement. In het totaalklassement eindigde zij als vijfde.  Begin april vindt in Rijssen de finale 5e divisie turnen plaats.

Gieters Goud!

Ook deze week, zaterdag 2 februari 2019,  goud voor een Gieters trio acrogym! De oefening van Julia, Nina en Sophia leverde in Zwolle 24.530 punten op, wat genoeg was voor de gouden medaille. De meiden streden in de categorie D-niveau senior met diverse trio’s uit de regio om het hoogste puntentotaal. Het tweede trio van SVGiethoornSE, Jindra, Nienke en Sienna behaalde een prachtige vierde plaats. Slechts 0.3 kwamen zij tekort om het brons mee te mogen nemen.  Dit resultaat is extra bijzonder omdat Sienna, na 10 weken uit de running te zijn geweest,  sinds kort weer mocht trainen . Trainster Suzanne Ringsma is dan ook vol lof over de prestaties ‘haar meiden’. Binnenkort volgt een tweede wedstrijd waarna bekend wordt wie er naar het Oost Nederlands Kampioenschap gaan.

Start Nijntje beweegdiploma

Het behalen van een zwemdiploma is vanzelfsprekend een deel van de opvoeding, het Nijntje Beweegdiploma is dat nog niet, maar net zo belangrijk! Hiermee wordt de basis gevormd voor alle sporten voor uw peuter.

Vanaf donderdag 24 januari 2018 om 15.45 of 16.30 uur gaat svGIETHOORNse afd. gymnastiek starten met het aanbieden van dit diploma voor kinderen van 2- 4 jaar, peuters zullen dan in 15 lessen hun diploma halen en spelenderwijs leren bewegen.

svGIETHOORNse afd gymnastiek heeft erg veel zin om met deze peuters aan de slag te gaan en ze fundamentele elementen van bewegen aan te leren.

We hopen uw peuter te zien in “t Kulturhus” te Giethoorn.

Goud voor acrogymnasten SVGiethoornSE

Ook deze week, zaterdag 19 januari,  was er een plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek E-niveau. In Zwolle kregen Anke, Jorinde en Wende de gouden medaille omgehangen. Met bijna 2 punten voorsprong op de nummer 2 en zelfs bijna 4 punten voorsprong op de nummer 3, ging het trio aan kop in het klassement.  Onder begeleiding van trainster Suzanne Ringsma hadden de meiden, uitkomend in de categorie E-senior, een sublieme oefening getoond. De jury gaf dan ook terecht hoge punten voor èn het technische èn  het artistieke deel. Met dit totaal was de eerste plaats overduidelijk voor de acrogymasten uit Giethoorn. Na afloop van de tweede plaatsingswedstrijd wordt bekend gemaakt of het trio, net als hun clubgenootjes die vorige week een wedstrijd hadden,  mag deelnemen aan het Oost Nederlands Kampioenschap.

Podium voor acro duo’s SVGiethoornSE!

Zaterdag 12 januari 2019 

Drie duo’s en één trio SVGiethoornSE vertrokken met trainsters Suzanne en Jindra naar Dinxperlo voor de eerste acrowedstrijd E-niveau van het seizoen. Er zijn in totaal twee plaatsingswedstrijden waarna de acrogymnasten op grond van het puntentotaal kunnen doorstromen naar een halve finale. De meiden zijn al voor de zomervakantie gestart om een oefening te bedenken waarbij een aantal elementen verplicht zijn, muziek uit te zoeken en vervolgens te trainen om hun oefening tijdens de wedstrijden perfect neer te zetten. Uiteindelijk is het mogelijk om de landelijke finale in je categorie te halen.  

In de categorie E-niveau damespaar senior lieten de duo’s Lieke & Britta en Sarah & Nathaly hun oefeningen aan de jury zien. Met een puntentotaal van 22.980 kregen Lieke en Britta de zilveren medaille omgehangen en 22.380 punten leverde brons op voor Sarah en Nathaly.

Rena en Sharell deden voor het eerst mee dit jaar en werden in de categorie damespaar E-junior heel mooi 4e.

Trio Sereza, Emily en Marly liet een mooie speelse oefening aan de jury zien. In hun categorie, damesgroep E-junior, was dit goed voor een prachtige 4e plaats. Leuk detail: Marly is de jongste deelnemer van het wedstrijdseizoen.

In februari is de volgende plaatsingswedstrijd waarna gekeken wordt wie er naar de Oost Nederlandse kampioenschappen mag die eind maart gehouden worden. 

Woensdag 12 december 

Teampresentatie Acro! Een goede voorbereiding op het aankomende seizoen!  Tijdens de acroles werden de teams gepresenteerd en lieten ze hun oefening van het komende seizoen zien.

Zaterdag 27 oktober springwedstrijden  te Steenwijk 

Vandaag hebben Marly, Laura, Robine, Sharell, Siènna, Noa, Lynn, Lieke, Isa, Rachel, Sienna, Linn en Ruth E-lijn springwedstrijden in Steenwijk! Succes meiden!

Zaterdag 20 oktober springwedstrijden te Oldemarkt

Vandaag hebben Lieke, Deli, Anke, Emily, Britta, Sophie springwedstrijden C-lijn in Oldemarkt. Veel succes dames.