Gieters Goud!

Ook deze week, zaterdag 2 februari 2019,  goud voor een Gieters trio acrogym! De oefening van Julia, Nina en Sophia leverde in Zwolle 24.530 punten op, wat genoeg was voor de gouden medaille. De meiden streden in de categorie D-niveau senior met diverse trio’s uit de regio om het hoogste puntentotaal. Het tweede trio van SVGiethoornSE, Jindra, Nienke en Sienna behaalde een prachtige vierde plaats. Slechts 0.3 kwamen zij tekort om het brons mee te mogen nemen.  Dit resultaat is extra bijzonder omdat Sienna, na 10 weken uit de running te zijn geweest,  sinds kort weer mocht trainen . Trainster Suzanne Ringsma is dan ook vol lof over de prestaties ‘haar meiden’. Binnenkort volgt een tweede wedstrijd waarna bekend wordt wie er naar het Oost Nederlands Kampioenschap gaan.

Start Nijntje beweegdiploma

Het behalen van een zwemdiploma is vanzelfsprekend een deel van de opvoeding, het Nijntje Beweegdiploma is dat nog niet, maar net zo belangrijk! Hiermee wordt de basis gevormd voor alle sporten voor uw peuter.

Vanaf donderdag 24 januari 2018 om 15.45 of 16.30 uur gaat svGIETHOORNse afd. gymnastiek starten met het aanbieden van dit diploma voor kinderen van 2- 4 jaar, peuters zullen dan in 15 lessen hun diploma halen en spelenderwijs leren bewegen.

svGIETHOORNse afd gymnastiek heeft erg veel zin om met deze peuters aan de slag te gaan en ze fundamentele elementen van bewegen aan te leren.

We hopen uw peuter te zien in “t Kulturhus” te Giethoorn.

Goud voor acrogymnasten SVGiethoornSE

Ook deze week, zaterdag 19 januari,  was er een plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek E-niveau. In Zwolle kregen Anke, Jorinde en Wende de gouden medaille omgehangen. Met bijna 2 punten voorsprong op de nummer 2 en zelfs bijna 4 punten voorsprong op de nummer 3, ging het trio aan kop in het klassement.  Onder begeleiding van trainster Suzanne Ringsma hadden de meiden, uitkomend in de categorie E-senior, een sublieme oefening getoond. De jury gaf dan ook terecht hoge punten voor èn het technische èn  het artistieke deel. Met dit totaal was de eerste plaats overduidelijk voor de acrogymasten uit Giethoorn. Na afloop van de tweede plaatsingswedstrijd wordt bekend gemaakt of het trio, net als hun clubgenootjes die vorige week een wedstrijd hadden,  mag deelnemen aan het Oost Nederlands Kampioenschap.

Podium voor acro duo’s SVGiethoornSE!

Zaterdag 12 januari 2019 

Drie duo’s en één trio SVGiethoornSE vertrokken met trainsters Suzanne en Jindra naar Dinxperlo voor de eerste acrowedstrijd E-niveau van het seizoen. Er zijn in totaal twee plaatsingswedstrijden waarna de acrogymnasten op grond van het puntentotaal kunnen doorstromen naar een halve finale. De meiden zijn al voor de zomervakantie gestart om een oefening te bedenken waarbij een aantal elementen verplicht zijn, muziek uit te zoeken en vervolgens te trainen om hun oefening tijdens de wedstrijden perfect neer te zetten. Uiteindelijk is het mogelijk om de landelijke finale in je categorie te halen.  

In de categorie E-niveau damespaar senior lieten de duo’s Lieke & Britta en Sarah & Nathaly hun oefeningen aan de jury zien. Met een puntentotaal van 22.980 kregen Lieke en Britta de zilveren medaille omgehangen en 22.380 punten leverde brons op voor Sarah en Nathaly.

Rena en Sharell deden voor het eerst mee dit jaar en werden in de categorie damespaar E-junior heel mooi 4e.

Trio Sereza, Emily en Marly liet een mooie speelse oefening aan de jury zien. In hun categorie, damesgroep E-junior, was dit goed voor een prachtige 4e plaats. Leuk detail: Marly is de jongste deelnemer van het wedstrijdseizoen.

In februari is de volgende plaatsingswedstrijd waarna gekeken wordt wie er naar de Oost Nederlandse kampioenschappen mag die eind maart gehouden worden. 

Woensdag 12 december 

Teampresentatie Acro! Een goede voorbereiding op het aankomende seizoen!  Tijdens de acroles werden de teams gepresenteerd en lieten ze hun oefening van het komende seizoen zien.

Zaterdag 27 oktober springwedstrijden  te Steenwijk 

Vandaag hebben Marly, Laura, Robine, Sharell, Siènna, Noa, Lynn, Lieke, Isa, Rachel, Sienna, Linn en Ruth E-lijn springwedstrijden in Steenwijk! Succes meiden!

Zaterdag 20 oktober springwedstrijden te Oldemarkt

Vandaag hebben Lieke, Deli, Anke, Emily, Britta, Sophie springwedstrijden C-lijn in Oldemarkt. Veel succes dames.