Podium voor acro duo’s SVGiethoornSE!

15-1-2019 12:13:00 - 12:13:00

Drie duo’s en één trio SVGiethoornSE vertrokken met trainsters Suzanne en Jindra naar Dinxperlo voor de eerste acrowedstrijd E-niveau van het seizoen. Er zijn in totaal twee plaatsingswedstrijden waarna de acrogymnasten op grond van het puntentotaal kunnen doorstromen naar een halve finale. De meiden zijn al voor de zomervakantie gestart om een oefening te bedenken waarbij een aantal elementen verplicht zijn, muziek uit te zoeken en vervolgens te trainen om hun oefening tijdens de wedstrijden perfect neer te zetten. Uiteindelijk is het mogelijk om de landelijke finale in je categorie te halen.  

In de categorie E-niveau damespaar senior lieten de duo’s Lieke & Britta en Sarah & Nathaly hun oefeningen aan de jury zien. Met een puntentotaal van 22.980 kregen Lieke en Britta de zilveren medaille omgehangen en 22.380 punten leverde brons op voor Sarah en Nathaly.

Rena en Sharell deden voor het eerst mee dit jaar en werden in de categorie damespaar E-junior heel mooi 4e.

Trio Sereza, Emily en Marly liet een mooie speelse oefening aan de jury zien. In hun categorie, damesgroep E-junior, was dit goed voor een prachtige 4e plaats. Leuk detail: Marly is de jongste deelnemer van het wedstrijdseizoen.

In februari is de volgende plaatsingswedstrijd waarna gekeken wordt wie er naar de Oost Nederlandse kampioenschappen mag die eind maart gehouden worden.