TENNISKIDS

De jeugdspelers van SVG volgen het tenniskids programma. Elke woensdag vanaf kwart voor 2 worden de tenniskids trainingen gegeven. Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen 4 t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

De tenniskids krijgen wekelijks training van Wencke. Gedurende het jaar worden zo’n 25 trainingen gegeven van een uur. Naast trainingen van de tennisschool is er de mogelijkheid om competitie training in het weekend te volgen of competitie en toernooien te spelen.

Competitie

World Tour is de competitie voor  kinderen in de categorieën rood en oranje (t/m 11 jaar). Elke speelronde staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen op de ATP World Tour. Voor kinderen van 10 t/m 12 is er de groene competitie. Jeugd ouder dan 11 jaar speelt KNLTB competitie. Je speelt dan partijen met je leeftijdsgenoten van je club tegen andere teams in de regio zoals bijvoorbeeld Steenwijk, Meppel en Havelte. Aanmelding kan via de trainer of via jcgiethoorn@gmail.com

Toernooien

Steenwijkerland Toernooi vindt plaats op 16, 17 en 18 juni. Dit jaar zal het toernooi door onze club worden georganiseerd. Je speelt dan met en tegen kinderen van je eigen niveau van de verenigingen van Giethoorn, Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove.  

Tenniskids Open Toernooi 2017 vindt plaats op 8 juli. 

Clubkampioenschappen: Wie wordt de kampioen van Giethoorn? Dat weten we op 10 september. De clubkampioenschappen vinden nl plaats van 1 september t/m 10 september. Je kunt meedoen in zowel het enkel spel als in de dubbel.

Competitie training 

Jeugdleden die nog geen competie spelen kunnen vanaf 9 april 2017 deelnemen aan de competitie training in het weekend. Deze training zal worden gegeven naast de tennisles door senior leden van de vereniging en zal je voorbereiden op het spelen van wedstrijden (competitie of toernooien). Je kunt je opgeven via jcgiethoorn@gmail.com 

Hoe word ik lid?

Stuur je mail met persoonsgegevens (naam, adres, geboortedatum, emailadres en telefoonnummer) naar jcgiethoorn@gmail.com

Je mag dan 2 trainingen proefdraaien. De trainer zal je in een groep indelen. De tennislessen worden op woensdag gegeven.

Heb je al met maak kennis met tennis (MKMT) meegedaan vul dan het inschrijfformulier in bij je trainer. Je kunt het daar ook weer inleveren of achter laten in het postvak in het clubhuis.